DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. janvārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Latvijas un Lietuvas finanšu ministri pārrunā instrumentus Ukrainas atbalstam

Piektdien, 26. janvārī, finanšu ministrs Arvils Ašeradens tikās ar Lietuvas finanšu ministri Gintari Skaisti (Gintarė Skaistė). Tikšanās laikā Finanšu ministrijā ministri pārrunāja finanšu nozares aktualitātes, tostarp Eiropas Savienības atbalstu Ukrainai, jautājumus par sankcijām pret Krieviju un Baltkrieviju, kā arī jauno Ekonomikas pārvaldības mehānisma ieviešanu un šā brīža ekonomisko situāciju un prognozes.

Abu valstu ministri ir vienisprātis, ka Ukrainai ir jāsaņem visi nepieciešamie resursi, lai turpinātu sevi aizsargāt Krievijas ierosinātajā karā līdz pilnīgai uzvarai. Tas ir arī ļoti svarīgi visai Eiropas Savienībai, tāpēc tai jāstiprina gan atbalsts Ukrainai, gan stingri jāievēro noteiktās sankcijas Krievijai.

“Latvija divu gadu laikā ir atbalstījusi Ukrainas valdību un iedzīvotājus, sniedzot gan militāro palīdzību, gan atbalstu Ukrainas bēgļiem Latvijā, humanitāro palīdzību un finanšu atbalstu Ukrainas valdībai. Mēs turpināsim iestāties par Ukrainas un mūsu brīvību un reģiona drošību, sniedzot nepieciešamo atbalstu arī turpmāk līdz Ukrainas pilnīgai uzvarai,” sarunā uzsvēra finanšu ministrs Arvils Ašeradens. 

Latviju un Lietuvu saista cieša sadarbība, kopīgas intereses Baltijas jūras reģionā un stratēģiska partnerība Eiropas Savienībā un NATO. Lietuva ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas ārējās tirdzniecības partneriem un abu valstu starpā pastāv stabilas ekonomiskās attiecības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI