DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. janvārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Apgrūtināti braukšanas apstākļi arī uz meža autoceļiem

FOTO: LVM

Iestājoties izteikti mainīgiem laikapstākļiem, kad atkusnis mijas ar sniegu un lietu, visā Latvijas teritorijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi arī pa meža autoceļiem. AS “Latvijas valsts meži” (LVM) aicina autovadītājus, braucot pa meža autoceļiem, ievērot īpašu piesardzību.

Vairākos ceļu posmos automašīnu iebrauktās pēdas klāj ledus un ūdens.

“Šobrīd visos LVM reģionos uz meža autoceļiem situācija ir līdzīga – braukšanas apstākļi ir īpaši apgrūtināti. Braukšanas apstākļu uzlabošanai parasti izmanto ceļu kaisīšanu vai rievošanu, bet pašlaik, kad sniegs strauji kūst un līst lietus, šie darbi ir neefektīvi. Tāpēc aicinām autovadītājus ievērot piesardzību un izvēlēties braukšanai atbilstošu ātrumu,” skaidro LVM Meža infrastruktūras plānošanas vadītājs Jānis Buņķis.

Ņemot vērā ļoti sarežģītos braukšanas apstākļus – apledojums, pārmitrināts ceļa segums, šķīdonis –, kokvedēju vadītāji drošākai braukšanai pa meža autoceļiem izmanto sniega ķēdes, kas palīdz braukt pa sasalušu ledu vai piebraukta sniega kārtu.

Situācijās, kad pēc kokvedēju vadītāju vērtējuma kokmateriālu transportēšana nav iespējama bīstamu ceļa apstākļu dēļ, pēc sazināšanās ar loģistikas speciālistu tiek mainīti darba uzdevumi un kokvedēji tiek novirzīti uz ceļiem, kur ir iespējama droša braukšana.

“Braukšanas apstākļi ļoti būtiski ietekmē arī kokvedēja braukšanas ātrumu, kā rezultātā kopējais piegādātais dienas apjoms šajās dienās ir krietni mazāks, jo drošība ir pirmajā vietā un kokvedēji brauc uzmanīgāk,” stāsta “LVM Koksnes produkti un piegādes” piegāžu vadītājs Ivars Korsaks.

LVM veidotais meža ceļu tīkls nodrošina to, ka arī šādos mainīgos laikapstākļos ir krautuves, kurām var piekļūt kokvedēju vadītāji, nodrošinot piegādes klientiem. Kopumā piegāžu apjomu izpildes šobrīd nav apdraudētas.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI