DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. janvārī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Pirmais SkillsLatvia 2024 konkursa pusfināls Ventspils Tehnikumā 

No 19. janvāra līdz 29. februārim 11 profesionālās izglītības iestādēs notiks nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa SkillsLatvia2024 pusfināli. 20 prasmju konkursos savas prasmes un zināšanas demonstrēs vairāk nekā 220 jaunie speciālisti, lai cīnītos par iespēju nokļūt Skills Latvia 2024 finālā. Pusfinālos kopumā piedalīsies izglītojamie no 33 profesionālās izglītības iestādēm.  

Pirmais SkillsLatvia 2024 pusfināls notiks jau šo piektdien, 19. janvārī Ventspils Tehnikumā, noskaidrojot labākos jaunos speciālistus prasmju konkursā “Viesnīcas uzņemšanas dienests”. 

Pirmajā pusfinālā “Viesnīcas uzņemšanas dienests” piedalīsies 10 jaunie censoņi no 10 profesionālās izglītības iestādēm: Ventspils Tehnikums, Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums, Rēzeknes tehnikums, Saldus tehnikums, Profesionālā vidusskola “Victoria”, Bulduru tehnikums, Jelgavas tehnikums, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums, Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums un Liepājas Valsts tehnikums. 

Ventspils Tehnikumu šajā prasmju konkursā pārstāvēs 3. kursa viesu uzņemšanas dienesta speciāliste Daniela Strazde, kuru konkursam sagatavoja pedagoģe Inta Tomsone.  

Inta Tomsone uzsver: “Lai sagatavotu un startētu prasmju konkursā “Viesnīcas uzņemšanas dienests” pedagogam ir rūpīgi jāveic sagatavošanas darbi, ieguldot savu laiku un kopā ar izglītojamo izdarītu visu, lai būtu pilnībā gatavi konkursa pusfinālam! Tāpat ļoti svarīgs ir atbalsts no mūsu sadarbības partneriem un kolēģiem, lai sasniegtu vislabākos rezultātus!”  

Šogad profesionāļu meistarības konkursa SkillsLatvia 2024 pusfināls “Viesnīcas uzņemšanas dienests” pirmo reizi tiek organizēts Ventspils Tehnikumā. Izglītības un zinātnes ministrija ir deliģējusi Ventspils Tehnikumu metodiskās virsvadības nodrošināšanai darba jomā – viesnīcu un restorānu pakalpojumi. Līdz ar to, patiesi lepojamies par šo iespēju organizēt pirmo SkillsLatvia 2024 konkursa pusfinālu Ventspils Tehnikumā. 

Konkurss ar moto “Uzvar darītājs!” jau septīto reizi atklās labākos jaunos profesionālos talantus Latvijā! Konkurss SkillsLatvia 2024 katru gadu pulcē vairāk nekā 100 konkursantus no profesionālās izglītības iestādēm Latvijā.  

Šogad pusfinālu organizācijā ir jaunums – jauniešu sniegumu nozaru ekspertu vadībā vērtēs arī pedagogi. Atkarībā no pusfināla dalībnieku  skaita, četri līdz seši katra prasmju konkursa pusfināla uzvarētāji iegūs iespēju nokļūt SkillsLatvia 2024 finālā, kas norisināsies no 9. līdz 10. maijam Rīgā.   

Ar prieku gaidām visus konkursa pusfināla dalībniekus un vēlam visiem veiksmīgu startu! 

Pusfinālus organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar Latvijas profesionālās izglītības iestādēm un nozaru uzņēmumiem, nozaru profesionālajām asociācijām un apvienībām. Dalībnieku prasmju konkursam piesaka profesionālās izglītības iestāde. 

Jauno profesionāļu meistarības konkursi SkillsLatvia tiek rīkoti ar mērķi celt profesionālās izglītības prestižu, sekmēt izglītojamo pašapziņu, nodarbinātību un konkurētspēju, pārejot uz darba tirgu. Vienlaikus, konkursi veido ciešu sadarbību ar nozarēm, kā arī popularizē sabiedrībā profesionālo izglītību kā vērtību apzinātas karjeras virziena izvēlei un motivē vispārējās izglītības iestāžu izglītojamos izvēlēties apgūt darba tirgū pieprasītas profesionālās kvalifikācijas. 

Informācija par Ventspils Tehnikuma izglītojamo startiem SkillsLatvia 2024 pieejama Ventspils Tehnikuma tīmekļa vietnē www.ventspilstehnikums.lv un sociālo mediju kontos Facebook, Instagram. 

Informācija par SkillsLatvia 2024 prasmju pusfināliem pieejama VIAA mājaslapā. Aicinām sekot līdzi pusfinālu konkursu norisei un rezultātiem VIAA  Facebook un Twitter kontos, kā arī SkillsLatvia Facebook lapā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI