DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Lielbritānijas klimata eksperte dalīsies ar zināšanām Ventspils tehnikumā 

Ventspils tehnikums šī mēneša beigās sadarbībā ar klimata eksperti no Lielbritānijas organizē “Zaļo prasmju nedēļu”, kas norisināsies no 25. līdz 28. martam ar Erasmus+ programmas finansējuma atbalstu. Ekspertes viesošanās laikā notiks mācību stundas, tiks organizēta ekspertu paneļdiskusija un tikšanās ar pedagogiem, lai vēlreiz aktualizētu klimata problemātiku un rastu risinājumus. 

Uzaicinātā eksperte Alīna Apine, kura jau vairākus gadus dzīvo un strādā Lielbritānijā par vecāko programmu vadītāju Lielbritānijas Enerģētikas drošības un net zero departamentā, vadot UK PACT programmas darbu, pamatskolas laikā ir mācījusies Ventspils 4. vidusskolā, vēlāk absolvējusi Rīgas Stradiņa universitāti, iegūstot Eiropas studiju bakalaura grādu, kā arī ir ieguvusi Mančestras Universitātes maģistra grādu Attīstības sadarbībā.  

25. un 26. martā notiks angļu valodas mācību stundas, kurās eksperte kopā ar Ventspils tehnikuma 3. kursiem un angļu valodas pedagogiem Odarku Kukiti un Varvaru Sproģi, gatavosies eksāmeniem, diskutējot par tādām tēmām kā klimata pārmaiņas, zinātne un cilvēka ietekme, strukturālie un individuālie risinājumi, lai mazinātu negatīvo ietekmi uz klimata pārmaiņām. 

Vizītes trešajā dienā, 27. martā, notiks paneļdiskusija “Klimata pārmaiņas: kopīga problēma, daudzveidīgi risinājumi un karjeras iespējas!”. Paneļdiskusijā tiksies četri jomas eksperti, raugoties uz paneļdiskusijas tēmām no dažādām pieredzēm un perspektīvām: Alīna Apine (Lielbritānijas Enerģētikas drošības un net zero departaments), Evita Goša (SIA “Schwenk Latvija” vides un juridiskā direktore un valdes locekle, Eiropas klimata pakta vēstnese), Madara Meļnika (juriste, cilvēktiesību un vides tiesību aktīviste, Eiropas klimata pakta vēstnese) un Līza Leimane (konsultāciju biroja “Trinomics” konsultante klimata politikas jautājumos). 

Paneļdiskusija notiks 27. martā no plkst. 12.00 līdz 13.30 Ventspils tehnikuma aktu zālē (Saules ielā 15, Ventspils), un tā būs pieejama ikvienam interesentam bez maksas, iepriekš reģistrējoties šeit. 

“Ventspils tehnikuma Zaļo prasmju nedēļa” un Lielbritānijas klimata ekspertes vizīte tiks noslēgta ar diskusiju dienu pedagogiem. Diskusija notiks 28. martā no plkst. 10.00 līdz 11.00 Ventspils tehnikuma aktu zālē (Saules ielā 15, Ventspils), un tā būs pieejama ikvienam interesentam bez maksas, iepriekš reģistrējoties šeit. 

Projekta “Personu mobilitāte mācību nolūkos skolu sektorā” Nr. 2023-1-LV01-KA121-SCH-000126425 aktivitātes stiprina Ventspils tehnikuma kompetenci starptautisko mobilitāšu organizēšanā, paplašina sadarbības iespējas darbinieku apmācībā, papildina skolā iegūto prasmju lietošanas iespējas un uzlabo darbinieku sasniegumu rezultātus. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI