DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas čempionātā ložu šaušanā jaunākajā vecuma grupā uzvar Daugavpils un Tukuma sporta skolu komandas

Publicitātes foto

9.decembrī Dobeles šautuvē norisinājās Latvijas čempionāts jaunākajai vecuma grupai ložu šaušanā.

Sacensībās piedalījās no 2009. līdz 2011.gadam dzimušie sportisti – kopā 79 dalībnieki no Ādažiem, Balviem, Daugavpils, Dobeles, Dienvidkurzemes novada, Jelgavas, Tukuma, Ventspils un BJC "IK AUSEKLIS". Mazie sportisti izpildīja vingrinājumus ar pneimatisko pistoli, mazkalibra pistoli, pneimatisko šauteni un mazkalibra šauteni.

Pistoļu vingrinājumos komandu vērtējumā labākie bija Daugavpils sporta skolas 1.komandas audzēkņi, kas aiz sevis atstāja Dobeles sporta skolas sportistus un Daugavpils sporta skolas 2.komandas jaunos šāvējus.

Šaušanā ar mazkalibra pistoli meiteņu konkurencē labākā bija Kristiāna Agule no Dobeles. Otrajā vietā Keita Veidemane no Dobeles, bet bronzas medaļa tika Vasilisai Leonovai no Daugavpils. Puišu konkurencē uzvarētājs Aleksandrs Radziņš no Tukuma, aiz sevis atstājot Daugavpils jaunos sportistus Damiānu Kristiānu Hmeļņicki un Dominiku Beinaru.

Šaušanā ar pneimatisko pistoli uzvara dobelniecei Kristiānai Agulei. Daugavpils sportistei Darjai Ponomarenko sudraba medaļa, bet bronza Keitai Veidemanei no Dobeles. Šajā vingrinājumā puišu uzvarētājs atkal Aleksandrs Radziņš no Tukuma. Daugavpils sportistiem Aleksejam Goršelatovam un Damiānam Kristiānam Hmeļņickim attiecīgi sudrabs un bronza.

Šauteņu vingrinājumos komandu vērtējumā labākie arī bija Tukuma sportisti. Uzreiz aiz viņiem Dobeles sporta skolas un Dienvidkurzemes sporta skolas 1.komandas jaunie sportisti.

Šaušanā ar mazkalibra šauteni (30 šāvieni guļus) labākā bija Amanda Zozuļa no Dienvidkurzemes sporta skolas 1.komandas. Otrā vieta Darjai Švalbei no Dobeles, trešā Daniele Grietēna no Dienvidkurzemes sporta skolas 2.komandas. Puišu konkurencē pirmajā vietā tukumnieks Miķelis Ercmanis, otrajā Toms Meiers no Dobeles Sporta skolas, Jurģis Guļāns no Tukuma – trešajā vietā.

Arī šaušanā ar mazkalibra šauteni no trim stāvokļiem – guļus, stāvus un no ceļa, meiteņu konkurencē uzvarētāja atkal Amanda Zozuļa. Beātei Lotei Kazminai no Tukuma sudraba medaļa. Bronza Martai Lietavniecei no Dienvidkurzemes sporta skolas. Puišu konkurencē tukumnieks Miķelis Ercmanis atkal tika pie zelta. Tomasam Mimelim no Dienvidkurzemes novada sudrabs, bet dobelniekam Tomam Meieram – bronza.

Šaušanā ar pneimatisko šauteni zelta medaļa Darjai Švalbei no Dobeles. Otrā vieta Darjas komandas biedrenei Ievai Pēpulei, bet bronzas medaļu šajā vingrinājumā izcīnīja Amanda Zozuļa no Dienvidkurzemes novada. Puišu konkurencē uzvarētājs atkal tukumnieks Miķelis Ercmanis (Miķelim kopumā trīs zelta medaļas). Sudrabs Jurģim Guļānam no Tukuma sporta skolas, savukārt Dienvidkurzemes sporta skolas audzēknim Tomasam Mimelim – bronza.

Individuālajā vērtējumā tika noskaidroti absolūtie uzvarētāji gan pistoļu, gan šauteņu vingrinājumos, vērtējot visu vingrinājumu sašauto punktu summu. Pistoļu vingrinājumos – Kristiāna Agule (Dobele) un Aleksandra Radziņš (Tukums). Šauteņu vingrinājumos – Darja Švalbe (Dobele) un Miķelis Ercmanis (Tukums).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI