DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Ar Eiropas Savienības fondu finansējumu veicina reģionu savienojamību ar Eiropu

Ar Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda finansējumu 2014.-2020. gada plānošanas periodā septiņās valstspilsētās īstenoti transporta infrastruktūras uzlabošanas projekti, kas veicina pilsētu sasaisti ar Eiropas transporta infrastruktūras tīklu (TEN-T), vienlaikus uzlabojot pilsētvidi un reģionu konkurētspēju.

Ieguldot vairāk nekā 49,75 milj. eiro ES Kohēzijas fonda finansējumu 2014.-2020. gada plānošanas periodā, septiņās valstspilsētās īstenoti transporta infrastruktūras uzlabošanas projekti, veicinot valstspilsētu sasaisti ar Eiropas transporta infrastruktūras tīklu (TEN-T). Projektu ietvaros izbūvētas jaunas maģistrālās ielas vai attīstīti esošie maršruti, lai tranzīta un kravas transporta plūsmu novirzītu no pilsētas centra un atdalītu no sabiedriskā transporta plūsmām. Līdz šim jau ir izbūvēti 23,58 km alternatīvi maršruti vai pārbūvēti esošie maršruti Daugavpils, Jelgavas, Liepājas, Rēzeknes, Valmieras, Ventspils un Jēkabpils pašvaldībās. Savukārt līdz šī gada beigām tiks pabeigta izbūve vēl 3,15 km transporta infrastruktūras maršrutu Liepājā un Valmierā.

Īstenotie projekti ne tikai kalpo kā būtisks priekšnoteikums uzņēmējdarbības attīstībai un reģionu konkurētspējas veicināšanai, bet arī mazina intensīvu tranzīta un kravas transporta plūsmu negatīvo ietekmi uz pilsētu ielām. Izbūvējot jaunas maģistrālās ielas un attīstot esošos maršrutus, tiek radīta kvalitatīva transporta infrastruktūra, kas nodrošina savienojamību ar Eiropas transporta tīklu (TEN-T). Papildu ieguvums ir arī iedzīvotājiem, jo, novirzot kravas transporta plūsmu no pilsētas centra un blīvi apdzīvotajām pilsētas daļām, satiksme kļūst drošāka, samazinot trokšņa līmeni un gaisa piesārņojumu.

Liepājā ir īstenoti nozīmīgi projekti – Grīzupes un Ganību ielas pārbūve, kas uzlabo pilsētas transporta infrastruktūru, nodrošinot pilsētas transporta infrastruktūras sasaisti ar Eiropas transporta tīklu (TEN-T) pilsētas ietvaros un integrāciju ārpus tās. Ielu pārbūve ne tikai uzlabo satiksmes plūsmu, bet arī samazina transporta maršruta pārrāvuma risku un veicina satiksmes drošību. Projektu īstenošana veicina pilsētas ilgtspējīgu attīstību. Aicinām iepazīties ar video par īstenotajiem projektiem Liepājā gan latviešu valodā, gan angļu valodā.

Par Eiropas transporta tīklu (TEN-T)

Eiropas transporta tīkls (TEN-T) ir ES dzelzceļa, iekšējo ūdensceļu, auto, jūras, gaisa un multimodālā transporta infrastruktūras vienots tīkls. Tā mērķis ir izveidot transporta infrastruktūru un savienojumus, kas stiprina vienoto tirgu, nodrošina preču un cilvēku netraucētu plūsmu, kā arī veicina izaugsmi, jaunu darbavietu rašanos un ES konkurētspēju. Pamattīkls Latvijā ir ziemeļu-dienvidu virzienā Ainaži-Rīga-Grenctāle un rietumu-austrumu virzienā Ventspils-Rīga-Jēkabpils.

Papildu informācija par Eiropas transporta tīklu (TEN-T) ir atrodama šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI