DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs Andris Pelšs piedalās Eiropas Savienības Ārlietu padomes sanāksmē

2023. gada 21. novembrī Briselē, Beļģijā, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs piedalījās Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksmē par attīstības sadarbības jautājumiem. Galvenais darba kārtības jautājums bija Eiropas iesaiste Āfrikā, kas īpaši aktualizējies pēc vairākiem valsts apvērsumiem Sāhilas reģionā.

Diskusijā par Eiropas Savienības iesaisti Āfrikā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs uzsvēra: “Neskatoties uz sarežģītajām situācijām, sadarbība ar Āfriku ir jāturpina. Nepieciešama vienota un kopīga pieeja, reaģējot uz politiskajām izmaiņām  reģionā. Jāstiprina stratēģiskā komunikācija, lai stātos pretī Krievijas viltus naratīvam par Rietumiem. Īpaši nepieciešams turpināt atbalstu jauniešiem, sievietēm un sadarbības projektiem vietējo pašvaldību līmenī”.

Eiropas Komisija informēja arī par starptautiskajām aktualitātēm – par Ukrainas instrumentu (The Ukraine facility) un atbalstu Ukrainas atjaunošanai, par Eiropas Savienības palīdzību Palestīnas civiliedzīvotājiem, kā arī par ciešāku sadarbību ar Pasaules Bankas grupu.

Informācijai

ES Ārlietu padomes attīstības sadarbības formātā tiek izskatīti attīstības sadarbības un humānās palīdzības jautājumi. Sanāksmes vada ES augstais pārstāvis ārlietās un drošības politikas jautājumos Žuzeps Borels (Josep Borrell) un tās notiek reizi pusgadā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI