DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rosinās noteikt tiesības pašvaldības vēlēšanu komisijai anulēt domes deputāta pilnvaras

“Valsts šobrīd ir situācijas ķīlniece, jo kādas pašvaldības deputāti “radoši” izmanto esošās likuma normas un apzināti neapmeklē Rēzeknes pašvaldības domes sēdes. Tādējādi paralizējot praktisko domes darbu, kas skar iedzīvotājus. Šī situācija ir steidzami jāatrisina. Tāpēc komisijas sēdē izskatīsim Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavotos priekšlikumus, kas paredz šādos gadījumos noteikt tiesības pašvaldības vēlēšanu komisijai anulēt deputāta mandātu,” informē Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs. 

Rītdien, 22.novembrī, Valsts pārvaldes komisijas deputāti lems par grozījumu Pašvaldības domes deputāta statusa likumā virzīšanu izskatīšanai Saeimā. Grozījumi paredz noteikt, ka pašvaldības vēlēšanu komisija anulē deputāta pilnvaras, ja dome nav spējīga pieņemt lēmumus saistībā ar to, ka deputāts bez attaisnojoša iemesla trīs reizes pēc kārtas nav ieradies uz domes sēdi. Komisija izskatīšanai Saeimā plāno virzīt arī attiecīgus grozījumus Pašvaldību likumā. 

“Trešdienas sēdē Valsts pārvaldes komisija plāno arī virzīt izskatīšanai Saeimā grozījumus Vietējo pašvaldību referendumu likumā. Tie nepieciešami, lai noteiktu, ka vietējo pašvaldību referendumi Latvijā tiek ieviesti no 2025.gada 1.augusta, nevis kā iepriekš rosināja Iekšlietu ministrija – pārcelt to rīkošanu līdz 2026.gadam. Attiecīgs priekšlikums otrajā lasījumā komisijā jau ir atbalstīts ar grozījumiem Vēlētāju reģistra likumā,” informē O.Burovs.   

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde notiks trešdien, 22.novembrī, 308.telpā Jēkaba ielā 16, un tā sāksies plkst. 9.30.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI