DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvija turpina atbalstīt Ukrainas graudu piegādes globālajiem partneriem

2023. gada 14. novembrī Ministru kabinets pieņēma lēmumu piešķirt 50 000 eiro no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” iemaksai humānās palīdzības programmā “Graudi no Ukrainas” (Grain from Ukraine). Ukraina šo programmu izveidoja 2022. gadā un tās ietvaros līdz šim ir piegādātas 170 000 tonnas graudu uz četrām valstīm (Somāliju, Etiopiju, Keniju un Jemenu).

Krievijas karš Ukrainā turpina krīzi pasaules pārtikas nodrošinājumā, it sevišķi valstīs ar jau esošu pārtikas deficītu. Iemaksa programmā “Graudi no Ukrainas” atbalstīs Ukrainas centienus veicināt globālo pārtikas drošību, kas ir viens no elementiem Ukrainas piedāvātajā Miera iniciatīvā.

Ar šo iemaksu Latvija sniedz atbalstu gan Ukrainai, gan valstīm, uz kurām tiks nogādāti Ukrainas graudi. Iesaiste globālajiem partneriem kritiski svarīgu problēmu risināšanā stiprina arī Latvijas starptautisko reputāciju un pozitīvo atpazīstamību. Šī būs otrā Latvijas iemaksa programmā “Graudi no Ukrainas”. Arī 2022. gadā tika sniegts 50 000 eiro finansiāls atbalsts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI