DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvija pievienojas platformai “Digitalizācija attīstībai”

2023. gada 13. decembrī Briselē, D4D platformas direktoru padomes sanāksmes laikā Latvija  pievienojās platformai “Digitalizācija attīstībai” (angliski: Digital for Development (D4D Hub)). Darbība D4D platformā ļaus Latvijai intensīvāk piedalīties Eiropas Savienības (ES) digitālās sadarbības projektos visā pasaulē. Šajā sanāksmē Latviju pārstāvēja Ārlietu ministrijas Ekonomisko attiecību un attīstības sadarbības politikas departamenta direktors Kristaps Brusbārdis.

“Latvija jau tagad sniedz ieguldījumu šajā Eiropas komandas (Team Europe) iniciatīvā, īstenojot digitalizācijas projektus attīstības valstīs. Priecājamies, ka tagad esam daļa no D4D platformas. Apzinoties digitalizācijas potenciālu, Latvija atbalsta attīstības sadarbības priekšlikumus, kas vērsti uz inovatīvu un pārbaudītu digitālo risinājumu ieviešanu partnervalstīs,” sacīja K. Brusbārdis.

Latvija ir piecpadsmitā ES dalībvalsts, kas pievienojusies iniciatīvai, kuras mērķis ir palīdzēt pārvarēt digitālās plaisas un veicināt globālo digitālo sadarbību.  Latvijas dalība D4D platformā atbilst Latvijas attīstības sadarbības politikai, kurā digitalizācijai kā attīstības veicinātajam tiek pievērsta pastiprināta uzmanība. Latvija sniedz ieguldījumu partnervalstu un pasaules ilgtspējīgā attīstībā, īpaši demokrātisko pārejas procesu, modernu un gudru pārvaldības risinājumu, sociālekonomisko pārmaiņu (īpaši attiecībā uz uzņēmējdarbības attīstību, īpaši mazo un vidējo uzņēmumu un lauksaimniecības jomā) un dzimumu līdztiesības veicināšanā. D4D platformā Latvija dalīsies pieredzē par digitālo transformāciju, tostarp e-pārvaldību, privātā sektora digitalizāciju, digitālajām prasmēm, īpaši sievietēm un jauniešiem, un digitālo savienojamību.

Informācijai

D4D Hub ir stratēģiska platforma, ko izveidojusi ES un tās dalībvalstis ar mērķi veicināt ieinteresēto pušu partnerību un uz cilvēkiem orientētu digitālo transformāciju visā pasaulē. D4D platformu 2020. gada decembrī izveidoja Eiropas Komisijas priekšsēdētāja, ES valstu vadītāji un partneri, kas pārstāv privāto sektoru, akadēmiskās aprindas un pilsoniskās sabiedrības organizācijas.

D4D platforma ir būtisks instruments ES un tās dalībvalstīm, lai sasniegtu Globālās savienojamības (angliski: Global Gateway) stratēģijas mērķus. Stratēģijas mērķis ir veicināt viedas, tīras un drošas saiknes digitālajā, enerģētikas un transporta jomā un stiprināt veselības, izglītības un pētniecības sistēmas visā pasaulē, pielāgojoties dažādu reģionu vajadzībām un stratēģiskajām interesēm. Eiropas Komisija par šo stratēģiju paziņoja 2021. gada decembrī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI