DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Uz semināru par aktualitātēm ārpolitikā pulcējas Latvijas pašvaldību pārstāvji

FOTO: Laura Celmiņa, Ārlietu ministrija.

2024. gada 14. februārī Ārlietu ministrijā uz semināru par aktuālajiem ārpolitikas jautājumiem pulcējās 28 Latvijas pašvaldību vadītāji un pārstāvji.

Sarunas laikā tika uzsvērts, ka līdz ar Krievijas iebrukumu Ukrainā un konfliktu eskalāciju citviet pasaulē apstākļi starptautiskajā arēnā ir krasi mainījušies. Vienlaikus tika atzīmēta Latvijas labā drošības situācija. Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš, uzrunājot semināra dalībniekus, uzsvēra: “Latvija veic nopietnas investīcijas savā drošībā, tāpat Latvijā atrodas NATO sabiedroto spēki. Latvijas ārpolitikas pamatā ir aktīva līdzdalība ES un NATO, kā arī ciešāku attiecību veidošana ar līdzīgi domājošām valstīm pasaulē. Latvija ir ieinteresēta investīciju piesaistīšanā no demokrātiskās pasaules, Eiropas Savienības, G7 dalībvalstīm.”

Divpusējo attiecību direkcijas vadītāja Katarina Plātere pastāstīja par Latvijas divpusējām attiecībām ar trešajām valstīm, atgādinot, ka gan valsts, gan pašvaldību līmenī ir izsvērti jāvērtē eventuālie sadarbības partneri, uzmanību pievēršot arī starptautiskās situācijas attīstības dinamikai un no tās izrietošajām iespējām un riskiem.

Ekonomisko attiecību, tirdzniecības un attīstības sadarbības direkcijas vadītāja Alise Balode un Ārējās tirdzniecības un ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas departamenta direktors Ģirts Jaunzems pašvaldību pārstāvjus informēja par aspektiem, kas ņemami vērā, piesaistot ārvalstu investīcijas. Viņi aicināja pašvaldības šajā jomā mērķtiecīgi sadarboties ar Latvijas vēstniecībām, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un Latvijas goda konsuliem ārvalstīs.

Juridiskās direkcijas vadītāja Sanita Pēkale klātesošos iepazīstināja ar Eiropas Savienības ieviesto sankciju pret Krieviju un Baltkrieviju īstenošanas gaitu un praktiskajiem aspektiem.

Jautājumu un atbilžu sesijā, kuru vadīja Ārlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Reinis Brusbārdis, notika pašvaldību vadītāju un pārstāvju viedokļu apmaiņa ar Ārlietu ministrijas darbiniekiem par dažādiem pašvaldībām aktuāliem ārpolitikas jautājumiem, tai skaitā par Latvijas attiecībām ar konkrētām valstīm, Latvijas valstspiederīgo tiesisko aizsardzību trešajās valstīs, perspektīvajām investīciju jomām u. c.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI