DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs Andris Pelšs piedalās OECD Eirāzijas nedēļā

2023. gada 13. decembrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs piedalījās Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Eirāzijas nedēļā, kas ir OECD Eirāzijas konkurētspējas programmas svarīgākais augsta līmeņa pasākums.

Šī gada sanāksmes mērķis ir rast sadarbības ceļus uzņēmējdarbības, valsts pārvaldes integritātes un digitālās transformācijas jomās, lai kopīgi risinātu problēmas Eirāzijas reģionā un OECD valstīs, ko izraisīja Covid-19 pandēmija un Krievijas karš Ukrainā.

Sanāksmē A. Pelšs uzsvēra OECD lomu demokrātijas, tiesiskuma, un labas pārvaldības veicināšanā reģionākas ir svarīgi priekšnosacījumi uzņēmējdarbības attīstībai un tautsaimniecības konkurētspējai. Valsts sekretārs savā uzrunā īpaši izcēla digitalizācijas nozīmi reģiona konkurētspējīgas ekonomikas stiprināšanā un pieminēja Latvijas ieguldījumu uzņēmējdarbības digitalizācijas veicināšanā Austrumeiropas un Centrālāzijas valstīs.

Eirāzijas konkurētspējas programma ir svarīgākais OECD reģionālais formāts sadarbībai ar Austrumeiropas, Dienvidkaukāza un Centrālāzijas valstīm. Reģionālā programma ir viena no OECD piecām reģionālajām programmām. Tā tika izveidota 2008. gadā, un tajā piedalās 13 reģiona valstis. Šīs programmas mērķis ir sniegt atbalstu reģiona valstīm strukturālo reformu īstenošanā atbilstoši OECD politikas standartiem un labajai praksei. Eirāzijas nedēļa kalpo kā platforma diskusijām par plašu tematisko jautājumu spektru, kas ir būtisks reģiona konkurētspējas turpmākai uzlabošanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI