DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

PVD Daugavpilī atklāj pārtikas produktus ar viltotiem derīguma termiņiem

FOTO: Publicitātes foto

Pārtikas un veterinārais dienests  (PVD) kādā noliktavā Daugavpilī, Spaļu ielā atklājis aptuveni 18 tonnas ar pārtikas produktiem, kuru derīguma termiņi bija beigušies vai mainīti.

Produkti Latvijā ievesti no Lietuvas, kur tie vasaras sākumā starptautiskas operācijas ietvaros tika izņemti no tirdzniecības viltotu derīguma termiņu dēļ.

Par to, ka daļa Lietuvā izņemto preču varētu būt nonākušas Latvijā, Eiropas Savienības pārtikas kāpšanas tīklā ziņoja Lietuvas Pārtikas un veterinārais dienests.

PVD nekavējoties uzsāka izmeklēšanu, kā rezultātā tika noskaidrots gan preču transportētājs, gan maršruts, gan arī noliktava, uz kuru preces aizvestas.

Pārbaudē konstatēts ka Latvijā preces ievedis Lietuvas uzņēmums MB SYSTEMII, kurš tās iegādājies no Lietuvas uzņēmuma, kuram šo preču izplatīšana Lietuvā tika apturēta.

Noliktavā atradās pārtikas produkti ar izmainītiem vai labotiem derīguma termiņiem. Dažiem tie pagarināti pat par gadu. Tostarp derīguma termiņi mainīti šokolādei, konfektēm, čipsiem, eļļām, mērcēm, tējai, sausajām zupām un citiem pārtikas produktiem.

PVD preces ar mainītajiem derīguma termiņiem ir izņēmis no apgrozības. Par konstatētajiem pārkāpumiem uzņēmumam MB SYSTEMII piemērots 1 100 eiro naudas sods un uzdots izņemtās preces iznīcināt.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI