DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Rīgā notiek Latvijas un Moldovas politiskās konsultācijas

FOTO: Ilze Salnāja, Ārlietu ministrija

2023. gada 9. novembrī Rīgā norisinājās Latvijas un Moldovas Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas. Latvijas delegāciju vadīja Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks-politiskais direktors Andžejs Viļumsons, savukārt, Moldovas delegāciju – Ārlietu un Eiropas integrācijas ministrijas valsts sekretārs Vladimirs Kuks (Vladimir Cuc).

Amatpersonas pārrunāja Moldovas integrāciju Eiropas Savienībā, ar to saistītās veicamās reformas, kā arī valsts atbilstību Eiropas Savienības kopējai ārējai un drošības politikai. Latvija apsveica pozitīvo Eiropas Komisijas vērtējumu Moldovas jau paveiktajam darbam un izteica atbalstu tās integrācijai Eiropas Savienībā, īpaši uzsverot Latvijas atbalstošo nostāju par decembrī gaidāmo lēmumu uzsākt ar Moldovu sarunas par iestāšanos Eiropas Savienībā. Sanāksmē tika pārrunāti Latvijas un Moldovas divpusējo attiecību jautājumi, tostarp līgumtiesiskās bāzes pilnveidošana un staprinstitūcionālā sadarbība. Latvijas un Moldovas delegācijas pauda gandarījumu par dinamisko divpusējo sadarbību, īpaši par augsta līmeņa vizīšu apmaiņu un izteica apņēmību padziļināt esošo sadarbību, to paplašinot ar jaunām sadarbības jomām.

Sarunu partneri pārrunāja arī drošības situāciju Moldovā, Moldovas sadarbību ar NATO un citām starptautiskajām organizācijām. Amatpersonas apmainījās viedokļiem par aktuālajiem globālās un reģionālās dienaskārtības jautājumiem, tostarp Krievijas  karu Ukrainā. A. Viļumsons informēja par Latvijas valdības lēmumu piešķirt Moldovai 50 000 eiro, lai veicinātu Moldovas enerģētisko noturību un atbalstītu Moldovu Krievijas agresijas pret Ukrainu izraisītās enerģētiskās krīzes pārvarēšanā.

Vizītes laikā Vladimirs Kuks ar Ārlietu ministrijas atbildīgajām amatpersonām pārrunāja arī Eiropas Savienības sankciju politikas jautājumus.

Iepriekšējās Latvijas un Moldovas politiskās konsultācijas notika 2020. gadā tiešsaistē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI