DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Abu Meri: sabiedrības labbūtībai nepieciešama pieejama valsts apmaksāta psihiskās veselības aprūpe

Šodien, 9.novembrī, veselības ministrs Hosams Abu Meri apmeklēja Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centru (RPNC), lai klātienē iepazītos ar centra darbu un, ar vadošās ārstniecības iestādes psihiatrijas jomā vadību un darbiniekiem, pārrunātu gan sabiedrībā plašu rezonansi guvušo jauno māmiņu psihiskās veselības pakalpojumu pieejamību, gan psihiatrijas nozares pieaugošo lomu un tās attīstības izaicinājumus.

Vizītes laikā veselības ministrs apmeklēja Tiesu psihiatrisko ekspertīžu un piespiedu ārstēšanas centru Laktas ielā, kā arī slimnīcas kompleksu Tvaika ielā, kur iepazinās ar gerantopsihiatrisko nodaļu un nodaļu, kur ārstējas pacienti, kuriem ārstēšana noteikta ar tiesas lēmumu.

Veselības ministrs Hosams Abu Meri atzina: “Pēdējo gadu laikā tieši psihiskās veselības joma pieredzējusi visstraujākās izmaiņas, kas saistītas ar pakalpojuma modernizāciju, kas prasījis lielu cilvēkresursu darbu un jāpateicas jomas ekspertiem, kas sniedz lielu ieguldījumu, īstenojot izmaiņas. Jāatzīst, ka psihiatrijas ārstniecības personāls nav pietiekami novērtēts ne tikai finansiālā ziņā, tādēļ ceru, ka psihiatrijas nozares metodiskās vadības ieviešana ļaus ieviest risinājumus, gan pacientu ārstniecības pakalpojuma pilnveidošanai, gan speciālistu motivēšanai palikt valsts sektorā”.

Tikšanās laikā ministrs uzsvēra, ka  RPNC ir uzskatāms par pozitīvu piemēru ārstniecības metodisko centru izveidē. RPNC šobrīd jau ir izstrādājis rekomendācijas dienas stacionāra darba organizācijai un pakalpojumu apmaksas modeļu variantiem. Metodiskās vadības uzdevums ir nodrošināt vienotus pamatprincipus pacientu ārstniecībā, ņemot vērā gan infrastruktūru, gan ārstniecības iestāžu funkcijas, gan kompetences un kvalitātes pārraudzību. Paredzams, ka tādējādi nākotnē tiks uzlabota pacientu drošība, kā arī izveidota vienota izpratne par veselības aprūpes sistēmas un ārstniecības procesu kvalitāti valstī.

Tikšanās laikā tika pārrunāta arī psihiatrijas slimnīcu pārvaldes pilnveidošanu un digitālās transformācijas būtisko lomu.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI