DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs pauž solidaritāti ar Izraēlu cīņā pret Hamās

FOTO: Zane Bitere, LETA

2023. gada 7. novembrī ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš tikās ar Izraēlas vēstnieci Latvijā Šāronu Rapaportu-Palgi (Sharon Rappaport-Palgi). Tikšanās notika tieši mēnesi pēc Hamās teroristu uzbraukuma Izraēlai, kurā tika nogalināti vairāk nekā 1400 Izraēlas iedzīvotāji un kuru vidū bija arī Latvijas un Izraēlas dubultpilsone. Tikšanās notika, lai pārrunātu aktuālo situāciju Izraēlā un reģionā, tostarp Izraēlas centienus atbrīvot Hamās sagūstītos ķīlniekus.

Sarunas laikā ārlietu ministrs atkārtoti uzsvēra Latvijas solidaritāti ar Izraēlu tās cīņā pret Hamās, aizstāvot savu pilsoņu drošību. Vienlaikus K. Kariņš aicināja Izraēlu ievērot starptautiskās tiesības, tostarp starptautiskās humānās tiesības, lai mazinātu draudus civiliedzīvotājiem. K. Kariņš uzsvēra vajadzību nodrošināt ilgtspējīgu un drošu humāno palīdzību civiliedzīvotājiem Gazas joslā, lai novērstu humānās katastrofas padziļināšanos. Vienlaikus ministrs atzīmēja ilgtermiņa politiskā risinājuma nozīmi, lai panāktu divu valstu izveidi un novērstu turpmākus vardarbības uzliesmojumus.

Izraēlas vēstniece pauda pateicību par Latvijas līdzšinējo atbalstu, kā arī skaidroja Izraēlas nostāju, kas ir vērsta uz turpmāka apdraudējuma novēršanu tās pilsoņiem. Vēstniece arī apliecināja Izraēlas apņemšanos iespēju robežās turpināt ievērot savas starptautiskās saistības, lai mazinātu apdraudējumu civiliedzīvotājiem.

Neilgi pēc Hamās uzbrukuma Izraēlai, 15. oktobrī notika ārlietu ministra K. Kariņa telefona saruna ar Izraēlas kolēģi Eli Koenu (Eli Cohen). Tiek plānots, ka Izraēlas ārlietu ministra vizīte Latvijā notiks vēl šogad. K. Kariņš apliecināja interesi iespējami drīz apmeklēt Izraēlu un Tuvo Austrumu reģionu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI