DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs Andris Pelšs tiekas ar nākamo Maltas vēstnieci

2023.gada 17.novembrī valsts sekretārs Andris Pelšs tikās ar nākamo Maltas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Mariju Kardonu (Maria Cardona), kura Latvijā ieradusies akreditācijas vizītē.

Valsts sekretārs apliecināja Latvijas gatavību turpināt plašu politisko dialogu ar Maltu. Amatpersonas pārrunāja ekonomiskās sadarbības veicināšanas iespējas starp abām valstīm, īpaši akcentējot transporta, bioekonomikas, biomedicīnas un farmācijas nozares.

Latvija un Malta ir līdzīgi domājošas valstis, kuras vieno kopīgas vērtības un izpratne par noteikumos balstītas starptautiskās kārtības stiprināšanu. Valsts sekretārs augstu novērtēja Maltas veikto darbu ANO Drošības Padomes vēlētās dalībvalsts statusā, aktīvi iestājoties par mieru un drošību, jo īpaši par taisnīgu mieru Ukrainā. Tāpat A. Pelšs un M. Kardona apsprieda saspīlējumu Tuvajos Austrumos, nosodīja teroristiskā grupējuma “Hamās” uzbrukumu Izraēlai, vienlaikus paužot atbalstu Izraēlas tiesībām uz pašaizsardzību, ievērojot starptautiskās tiesības.

Akreditācijas ceremonija pie Latvijas Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča paredzēta 17. novembrī.

Vēstniece Marija Kardona rezidē Maltā.

Vēstniece piedalīsies arī 18. novembra Valsts svētku svinību oficiālajā programmā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI