DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

VDD veic izmeklēšanu aizdomās par resursu nodrošināšanu Krievijas armijai

13. un 14. oktobrī Valsts drošības dienests (VDD) ar vienu uzņēmumu saistītos objektos Rīgā un citviet Latvijā veica kriminālprocesuālas darbības aizdomās par resursu nodrošināšanu agresorvalsts Krievijas bruņotajiem spēkiem.

Kriminālprocesuālās darbības dienests veica kopumā piecos objektos. Kriminālprocesu VDD ir uzsācis saskaņā ar Krimināllikuma 77.2 pantu,  proti, par mantas iespējamu netiešu nodošanu ārpus Latvijas Republikas teritorijas notiekošā bruņotā konfliktā iesaistītai pusei, kuras darbība vērsta pret Ukrainas teritoriālo neaizskaramību. 

Veikto kratīšanu gaitā VDD ir izņēmis lielu daudzumu datu nesēju un dokumentu, kā arī uzņēmuma ražotās produkcijas paraugus. Tāpat ar uzņēmumu saistītajos objektos konstatēta skaidra nauda vairāk nekā pusmiljona eiro apmērā.

VDD sniegs papildu informāciju par izmeklēšanas gaitu atbilstoši kriminālprocesa virzībai. Dienests atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu, kamēr tās vaina nozieguma izdarīšanā nav konstatēta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI