DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. septembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Attīstot ārstniecības vidi, Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra teritorijā sāk veidot Ziemassvētku dārzu

Publicitātes foto

Līdz šim Ziemassvētku dārza vietu Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra (RPNC) plašajā 7,6 ha teritorijā Tvaika ielā 2 visspilgtāk iezīmēja košās krokusu un tulpju “upes” pavasarī. Šobrīd topošā dārza robežas iezīmē apliktais nožogojums. Ir uzsākta šī dārza izbūve un iekārtošana (skatiet foto, links zemāk). 

RPNC valdes priekšsēdētāja Sandra Pūce: “Ziemassvētku dārzs ir viens no Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra 9 vides terapijas Saulgriežu dārziem, kas tiek veidots, pamatojoties uz RPNC teritorijas labiekārtojuma koncepciju. Un šeit saku lielu paldies par izcilu ilggadēju sadarbību ainavu arhitektei Ilzei Rukšānei un arhitektu darbnīcai ALPS, kas ir ne tikai šī projekta detalizācijas plāna autori, bet arī visa mūsu dārza kopējās koncepcijas autori. Savukārt, Ziemassvētku dārza tehnisko projektu izstrādājusi kompānija “BC Projects”.  

Projektēto darbu robeža ietver 6000 m2, no kuriem 5296 m2 veidos apstādījumi un zāliens. Dārzs tiks veidots apļa formā, ko iezīmēs bruģēta ietve, kas papildināta ar šķembu celiņiem un divām zonām, kur būs izvietoti 4 āra trenažieri un 5 fitnesa elementi. Šīs zonas būs klātas ar gumijas segumu lielākai drošībai tiem, kuri izmantos trenažierus. No saules varēs patverties lielo koku pavēnī, kuri tiks stādīti papildus esošajiem, vai arī koka lapenē, kas būs līdzīga tai, kura atrodas pie mūsu vēsturiskā dīķa. Arī tumšās vakara stundās dārzā būs omulīgi, jo tumsu izgaismos 17 gaismekļi. Atpūtai paredzēts iekārtot 18 āra solus, ērtībām - vietas velosipēdu novietošanai, un informācijai - 4 infostendus. To visu kā košs rāmējums ietvers dekoratīvo graudzāļu, niedru molīniju, balti ziedošu astilbju, spireju, kazbāržu, dienziežu un mežvīteņu stādījumi kā atsauce uz sniega baltumu, zāliena un dabīgo puķu pļavu laukumi. Telpiskums, mājīgums un intimitāte būs Ziemassvētku dārza raksturotāji. Dārzs ne tikvien uzlabos Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra ārstniecības un darba vidi, bet tas būs arī publiski pieejams apkārtnes iedzīvotājiem un Rīgas viesiem. 

Ziemassvētku dārza būvniecību un iekārtošanu plānots pabeigt līdz šā gada beigām. Tas tiek iekārtots galvenokārt par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem un izmaksās turpat 316 000 eiro. Ziemassvētku dārza būvnieks ir SIA “Baltic Construction Company (BCC)”. 

#ESfondi  #EiropasReģionālāsAttīstībasFonds  #ERAF I 

 #IeguldījumsVeselībā  #RPNC  #psihiskāveselība 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI