DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. augustā, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Noslēgusies Latvijas kausa izcīņa lietišķajā šaušanā

Publicitātes foto

28.-28.jūlijā Ādažu šautuvē norisinājās Latvijas kausa trešais – noslēdzošais posms lietišķajā šaušanā. Vairāk kā 200 dalībnieki sacentās šaušanā ar dienesta pistoli, triecienšauteni, snaiperšauteni un medību bisi. Visos vingrinājumos ir divi individuālie vērtējumi – vīriešu konkurencē un apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē, kā arī komandu vērtējums. Pēc trešā posma rezultātiem tika noskaidroti Latvijas kausa kopvērtējuma uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji.

Šaušanā ar dienesta pistoli vingrinājumā DP-3 (30 šāvieni, 25 metru distancē)  vīriešu konkurencē 1.vieta Igoram Gribustam (Anima Libra). Otrais Andris Raiskums (LPSC), bet trešajā vietā Edgars Urtāns (Valsts robežsardze). Apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē 1.vieta Gerdai Āboliņai-Lemkenai (NBS Mācību vadības pavēlniecība). 2.vieta Sanitai Ļahnovičai (Valsts robezšardze). Artai Vagalei no Daugavpils trešā vieta. Komandu vērtējumā uzvarētāji NBS Mācību vadības pavēlniecības komanda, 2.vieta Valsts robežsardzei, 3.vieta LPSC.

Šaušanā ar dienesta pistoli vingrinājumā DP-4 (20 šāvieni ātršaušana, 25 metru distancē) labākais bija Vitālijs Ščolkins  no Valsts robežsardzes. Otrajā vietā Andris Raiskums (LPSC), savukārt trešais Edgars Vilītis (NBS Mācību vadības pavēlniecība). Sieviešu un jauniešu konkurencē labākā bija Arta Vagale no Daugavpils. Sanita Ļahnoviča (Valsts Robezšardze) izcīnīja 2.vietu. Aijai Konrādei no Valsts policijas koledžas 3.vieta.  Komandu vērtējumā 1.vieta Valsts robežsardzes komandai, 2.vieta Daugavpils sportistiem, bet NBS Mācību vadības pavēlniecības komanda trešie.

Šaušanā ar triecienšauteni vingrinājumā ATŠ-5 no 3 stāvokļiem (30 šāvieni 300 metru distancē) pirmā vieta Viktoram Siromjatņikovam (Anima Libra). Otrā un trešā vieta NBS Mācību vadības pavēlniecības komandas sportistiem – Emīlam Latišam un Edgaram Vilītim. Sieviešu un jauniešu konkurencē pirmais trijnieks praktiski identisks visas sezonas laikā -  uzvarētāja Gerda Āboliņa-Lemkena (NBS Mācību vadības pavēlniecība), Kristīne Baklāne (Valsts robežsardze) – otrajā vietā, bet Ludmila Gubenko (Anima Libra) – trešajā. Komandu vērtējumā uzvarētāji NBS Mācību vadības pavēlniecības komanda, 2.vieta komandas Anima Libra sportistiem, bet 3.vieta Zemessardzes 46.bataljona komandai.

Vingrinājumā “Snaiperis” (20 šāvieni guļus, 300 metru distancē) precīzākais bija Vadims Dudars (Latvijas Mednieku savienība). Juris Grabovskis (Anima Libra) otrajā vietā, bet Igors Gribusts (Anima Libra) trešajā vietā. Roberts Bērziņš (Latvijas Mednieku savienība) uzvarētājs apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē. Linda Dombrovska (Anima Libra) otrajā vietā. Adrianam Libekam (Strēlnieks-A) trešā vieta. Komandu vērtējumā Latvijas Mednieku savienība godpilnajā 1.vietā, Anima Libra komanda 2.vietā, bet trešie Charlie Shooting Club sportisti.

Šaušanā ar bisi pirmā vietā Dāvim Zaubem (Latvijas Mednieku savienība). Otrais Aivars Bundzens (Latvijas Mednieku savienība), bet Gunārs Babris (Baltic Bullets) trešajā vietā. Savukārt apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē uzvarētāja  Nikola Marija Lāma (Latvijas Mednieku savienība). Robertam Bērziņam (Latvijas Mednieku savienība) 2.vieta, bet Beatei Gobai (Privātbūve) 3.vieta.  Komandu vērtējumā Latvijas Mednieku savienībai 1.vieta, komandai “Privātbūve” 2.vieta, bet Anima Libra sportistiem 3.vieta.

Latvijas čempionāts lietišķajā šaušanā norisināsies 25.-26.augustā Ādažu šautuvē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI