DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs tiekas ar Latīņamerikas un Karību valstu vēstniekiem

2023. gada 19. maijā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Rīgā tikās ar nerezidējošiem Argentīnas, Dominikānas, Kubas, Paragvajas, Peru, Urugvajas, kā arī Portugāles vēstniekiem Latvijā, lai paustu Latvijas atbalstu Eiropas Savienības (ES) – Latīņamerikas un Karību valstu (LAK) attiecību stiprināšanai.

Sarunā ārlietu ministrs uzsvēra, ka Latīņamerikas un Karību valstis ir līdzīgi domājoši partneri ES. Ārlietu ministrs izteica atbalstu ES un LAK attiecību stiprināšanai, jo īpaši gaidāmās Spānijas prezidentūras ES Padomē laikā šā gada otrajā pusē.

Šogad 17. un 18. jūlijā Briselē notiks ES un Latīņamerikas un Karību valstu kopienas (The Community of Latin American and Caribbean States, CELAC) samits.  E. Rinkēvičs izteica cerību, ka tas dos jēgpilnu impulsu abu reģionu sadarbības stiprināšanai. Ministrs apliecināja, ka ES un Latīņamerikas un Karību jūras reģiona valstu samita darba kārtība attiecībā uz tirdzniecības un investīciju attīstību, tostarp augsto tehnoloģiju un digitālajā jomā, atbilst Latvijas redzējumam.

E. Rinkēvičs aicināja Latīņamerikas un Karību valstu vēstniekus apsvērt ideju par vēstniecības atvēršanu Rīgā, kas palīdzētu veidot aktīvākus divpusējos un daudzpusējos kontaktus ar Latīņamerikas un Karību jūras reģiona valstīm.

Tikšanos rīkoja Spānijas vēstnieks Latvijā, gatavojoties Spānijas prezidentūrai ES Padomē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI