DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. martā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

LLKA aicina kooperatīvās sabiedrības līdz 15.martam iesniegt dokumentus atbilstības izvērtēšanai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA) aicina kooperatīvās sabiedrības, kuras darbojas lauksaimniecības un mežsaimniecības jomā vai apvieno mājražotājus un mazos pārstrādes uzņēmumus, līdz šī gada 15.martam iesniegt dokumentus atbilstības izvērtēšanai.

Kooperatīvo sabiedrību atbilstības izvērtēšana notiek saskaņā ar 2019.gada 16.jūlija Ministru kabineta noteikumiem Nr.357 “Kooperatīvo sabiedrību atbilstības noteikumi” (turpmāk – Noteikumi). Visām kooperatīvajām sabiedrībām, neskaitot Noteikumu 14.pantā minētos izņēmumus, dokumenti atbilstības izvērtēšanai jāiesniedz katru gadu līdz 15.martam. Kooperatīvo sabiedrību atbilstības izvērtēšanu veic biedrība “Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu aociācija”, kurai šo funkciju ir deleģējusi Zemkopības ministrija.

Atbilstības izvētēšanas procesā tiek vērtēti kooperatīvās sabiedrības iepriekšējā gada saimnieciskās darbības rādītāji, kā piemēram, biedru skaits, ar kuriem ir bijuši darījumi, kooperatīvās sabiedrības darījumu īpatsvars ar biedriem, katra biedra darījumu īpatsvars kopējā kooperatīvās sabiedrības darījumu vērtībā, biedru iesaiste kooperatīvās sabiedrības pārvaldībā u.c.

Atbilstības statuss ļauj kooperatīvajām sabiedrībām izmantot dažādas valsts un Eiropas Savienības pieejamā atbalsta priekšrocības, kā arī ir sava veida garants, ka kooperatīvs strādā pēc vispārpieņemtiem kooperācijas principiem un tam var uzticēties.

Sīkāka informācija par atbilstības izvērtēšanas noteikumiem un dokumentu iesniegšanas kārtību pieejama LLKA mājas lapā - http://www.llka.lv/noderiga-informacija/ministru-kabineta-noteikumi-nr-357-kooperativo-sabiedribu-atbilstibas-noteikumi/77/

Saskaņā ar Noteikumiem, atbilstības izvērtēšana ir maksas pakalpojums. Samaksa par pakalpojumu veicama, pamatojoties uz LLKA izrakstītu rēķinu, kuru kooperatīvā sabiedrība var pieprasīt LLKA mājas lapā.

Atbilstības izvērtēšanas dokumenti jāiesniedz elektroniska dokumenta veidā, nosūtot to uz e-pasta adresi birojs@llka.lv, ja tie noformētu atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisku dokumentu noformēšanu, vai papīra dokumenta formā perosnīgi vai pa pastu Latvijas Lauksaimniecība kooperatīvu asociācijas birojā – Republikas laukums 2, 910.kabinets, Rīgā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI