DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. februārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Zelenskis Eiropas Parlamentam: Krievija ir nopietns drauds eiropiešu dzīvesveidam

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzrunāja Eiropas Parlamentu ārkārtas plenārsēdē Briselē.

FOTO: European Union 2023 - EP

Ceturtdien Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzrunāja Eiropas Parlamentu ārkārtas plenārsēdē Briselē.

Atklājot sesiju, Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja Roberta Metsola sacīja prezidentam Zelenskim: "Mēs saprotam, ka jūs cīnāties ne tikai par savām, bet arī par mūsu vērtībām".

"Ukraina ir Eiropa, un jūsu valsts nākotne ir Eiropas Savienībā," turpināja Metsola, piebilstot, ka ES būtu jānodrošina Ukrainai "ātrākais iespējamais pievienošanās process", un ka dalībvalstīm tagad, kā pirmais solis, "jānodrošina tāla darbības rādiusa ieroču sistēmas un lidmašīnas, kas jums vajadzīgas, lai nosargātu brīvību, kuru pārāk daudzi ir uztvēruši par pašsaprotamu".

Prezidents Zelenskis uzrunā Eiropas Parlamenta deputātiem uzsvēra, ka Krievija cenšas iznīcināt ne tikai suverēno Ukrainu, bet arī “eiropiešu dzīvesveidu”. Viņš uzsvēra, ka Eiropu viņš redz kā kontinentu, kur valda noteikumi, vērtības, vienlīdzība un taisnīgums, un (...) kur Ukraina jūtas kā mājās. Tikmēr Kremlis dara visu iespējamo, lai iznīcinātu Eiropas vērtības, teica Zelenskis, uzsverot, ka Ukraina cīnās par Eiropu un aizsargā to no šī antieiropeiskā spēka.

Viņš pateicās visiem eiropiešiem, kas ir atbalstījuši Ukrainu cīņā pret Krievijas iebrukumu, un visiem, kas palīdzējuši Ukrainas bēgļiem, kuri ieradušies Eiropas Savienībā. Prezidents Zelenskis aicināja Eiropu un Ukrainu turpmāk soļot plecu pie pleca un kopīgi izlemt Eiropas nākotni. Tomēr viņš uzsvēra, ka, lai piepildītos mūsu sapņi par mūsu bērnu un mazbērnu nākotni, mums ir vajadzīgs miers un drošība. Šie sapņi nepiepildīsies, ja nepārvarēsim šo antieiropeisko vērsto spēku, kas mēģina “mums nolaupīt Eiropu”, viņš noslēdza.

Šī bija prezidenta Zelenska pirmā oficiālā vizīte Eiropas Parlamentā. Viņš teica attālinātu uzrunu EP deputātiem 2022. gada 1. martā, neilgi pēc tam, kad Krievija sāka karu pret Ukrainu. Attālināti viņš uzstājās arī 14. decembra plenārsēdē, kad 2022. gada Saharova balva tika pasniegta drosmīgajiem Ukrainas iedzīvotājiem.

Uzrunu vēlreiz varat noskatīties šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI