DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. septembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Augšdaugavas novadā un Daugavpilī notiks militārās mācības “Namejs 2022”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Imants Suveizda.

No 16. līdz 18. septembrim Daugavpilī un Augšdaugavas novadā Zemessardzes 34. kājnieku bataljons militāro mācību “Namejs 2022” laikā īstenos lauka taktisko vingrinājumu. Tā gaitā tiks pārbaudīta karavīru, rezerves karavīru un zemessargu spēja veikt uzdevumus hibrīdkara un konvencionālā apdraudējuma apstākļos.

Zemessardzes 34. kājnieku bataljona mācības norisināsies iepriekš saskaņotās vietās – Augšdaugavas novada Līksnas un Maļinovas pagastā, kā arī Daugavpils pilsētā.

Uzdevumu izpildes laikā šajā apvidū pārvietosies militārā tehnika, karavīri un zemessargi formas tērpos ar strēlnieku ieročiem. 17. septembrī Daugavpilī, kā arī 17.–18. septembrī Augšdaugavas novadā mācību uzdevumu izpildes laikā tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Tomēr, atrodot mācību vietās nezināmus priekšmetus, tos aizliegts aiztikt vai pārvietot.

Militāro mācību laikā tiks ievērotas ugunsdrošības un dabas aizsardzības prasības, izmantotās teritorijas pēc uzdevumu izpildes nepieciešamības gadījumā tiks sakoptas.

Jau ziņots, ka no 5. septembra līdz 9. oktobrim Latvijā norisināsies militāro mācību cikla “Namejs 2022”  rudens posms, lai pārbaudītu un pilnveidotu vienību gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei gan patstāvīgi, gan arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros. Mācībās iesaistītas visas Nacionālo bruņoto spēku vienības, tajā skaitā – Zemessardzes 3. Latgales brigādes štābs un bataljoni.

Zemessardze aicina Augšdaugavas novada, kā arī Daugavpils pilsētas iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret mācību aktivitātēm pilsētvidē, jo karavīri un zemessargi trenējas realitātei iespējami pietuvinātos apstākļos, tādējādi nostiprinot prasmes aizsargāt savu atbildības teritoriju – novadus, pilsētas, pagastus, ciemus.

Militāro mācību regulārai norisei ir būtiska loma, lai uzturētu un stiprinātu Nacionālo bruņoto spēku kaujas spējas. Tām jābūt nemainīgi augstā līmenī, lai regulārie spēki, Zemessardze un rezerve vienmēr būtu gatavi savlaicīgi reaģēt uz potenciāliem apdraudējumiem, garantējot Latvijas drošību.

Papildus informācija par minētajām mācību “Namejs 2022” aktivitātēm Augšdaugavas novadā un Daugavpilī pieejama, sazinoties pa tālruni 26562669.

NBS vizuālis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI