DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Lidostas “Rīga” pasažieru skaits maijā – divas trešdaļas no pirmspandēmijas apjoma

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Lidosta “Rīga” šā gada maijā apkalpojusi 474 tūkstošus pasažieru jeb 66 % no pirmspandēmijas laika apjoma, liecina operatīvie dati par lidostas darbības rezultātiem. Kopš gada sākuma lidosta apkalpojusi 1,67 miljonus pasažieru.

Tiešo pasažieru īpatsvars maijā veidojis 84 %, savukārt kā tranzīta punktu lidostu “Rīga” maijā izmantojuši 16 % apkalpoto pasažieru. Līdzīga tiešo un tranzīta pasažieru attiecība vērojama arī gada pirmo piecu mēnešu griezumā.

Pieprasītākie lidojumu galamērķi no Rīgas maijā ir bijuši Londona, Antālija, Helsinki, Oslo un Tallina. Gandrīz pusi – 48 % no maijā apkalpotajiem pasažieriem jeb 228 tūkstošus lidostā “Rīga” ir pārvadājusi nacionālā aviokompānija “airBaltic”, tai seko aviokompānija “Ryanair” ar nepilniem 33 % jeb 155 tūkstošiem pārvadāto pasažieru.

Salīdzinot ar 2021. gada maiju, lidostas apkalpoto pasažieru skaits palielinājies gandrīz 5,6 reizes, - pirms gada, kad spēkā vēl bija ceļošanas ierobežojumi, lidosta apkalpoja vien nedaudz vairāk par 85 tūkstošiem pasažieru.

Aviācijas kravu apgrozījumu turpina ietekmēt karš Ukrainā un globālās sankcijas pret Krieviju un Baltkrieviju. Maijā lidostā “Rīga” apstrādātas 1533 tonnas gaisa kravu, kas ir par trešdaļu mazāk nekā 2019. gada maijā (2129 t).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI