DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. maijā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Līdzdalības nedēļā meklēs risinājumus veiksmīgākai sabiedrības iesaistei un pilsoniskās sabiedrības stiprināšanai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 27. jūnija līdz 3. jūlijam visā Latvijā norisināsies pilsoniskās sabiedrības forums “Līdzdalības nedēļa”, kurā diskutēs un meklēs risinājumus, kā veicināt sabiedrības iesaisti sabiedrībai nozīmīgu jautājumu risināšanā, un kā uzlabot savstarpējo sadarbību un uzticēšanos.

“Aktīva, stipra un zinoša pilsoniskā sabiedrība ir demokrātiskas valsts viens no stūrakmeņiem, vienlaikus arī valsts iekšējās drošības jautājums. Organizētā pilsoniskā sabiedrība ir pierādījums tam, ka Latvijā iedzīvotājiem ir vēlme ne tikai gaidīt no valsts, bet piedalīties valsts veidošanā ar nevalstisko organizāciju starpniecību. Latvijā nevalstiskās organizācijas īsteno daudzas sabiedrībai nozīmīgas iniciatīvas, kas skar simtiem tūkstošu cilvēku dzīves kvalitāti, tai skaitā sniedz neatsveramu atbalstu krīzēs,” skaidro Latvijas Pilsoniskās alianses direktore Kristīne Zonberga, uzsverot, ka pilsoniskās sabiedrības balss tomēr joprojām tiek vāji sadzirdēta lēmumu pieņemšanas procesā. Tāpēc Līdzdalības nedēļā pilsonisko organizāciju pārstāvji kopā ar valsts pārvaldi meklēs risinājumus, kā veiksmīgāk sadarboties kopīga mērķu sasniegšanā – valsts veidošanā.

“Apzinoties, ka sabiedrības uzticēšanās ne tikai valsts pārvaldes iestādēm, bet arī starp dažādām sabiedrības grupām ir zema, mūsu uzdevums ir stiprināt jēgpilnas iespējas līdzdarboties un iedrošināt ikvienu Latvijas iedzīvotāju piedalīties demokrātiskajos procesos, ietekmējot lēmumus, kas skar mūs visus. Uzticēšanās krīzi varam novērst, strādājot kopā, tāpēc Līdzdalības nedēļa, kuru īsteno nevalstiskās organizācijas kopā ar valsts pārvaldi, ir būtisks signāls sabiedrībai, ka esam gatavi sadzirdēt un sastrādāties. Tikai kopīgs darbs palīdzēs mums rast ikviena vajadzībām piemērotus, taisnīgus, samērīgus un ērti īstenojamus risinājumus,” akcentē Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Kā nosaukums vēsta, pasākums norisināsies nedēļas garumā un ikviens interesents aicināts atrast sev tematiski piemērotāko dienu, kurā iesaistīties kā dalībniekam vai līdzorganizatoram. Foruma organizatori ir Valsts kanceleja, Latvijas Pilsoniskā alianse, PROVIDUS un Aktīvo iedzīvotāju fonds, taču Līdzdalības nedēļa ir atvērta iniciatīva, tādēļ ikviens, kam rūp aktīva un spēcīga pilsoniskā sabiedrība, aicināts pieteikt savu pasākumu.

Pirmajā foruma dienā, 27. jūnijā, notiks iesildošās diskusijas, otrajā plānotas tīklošanās un sadarbības veicināšanas aktivitātes. Trešajā dienā tiks meklēti risinājumi lokāla un nacionāla līmeņa pilsoniskajai līdzdalībai, savukārt, ceturtajā dienā notiks pilsonisko kompetenču stiprināšana nacionālā, lokālā un individuālā līmenī. Piektā un sestā dienā norisināsies sarunu festivāls LAMPA, bet septītajā dienā ikviens aicināts praktizēt līdzdalību individuāli. Līdzdalības nedēļas ietvaros 29. un 30. jūnijā notiks arī jau par tradīciju kļuvušais Latvijas lauku kopienu vasaras forums, ko rīko Latvijas Lauku forums, aicinot piedalīties aktīvās lauku kopienas, viedos ciemus, kopienu attīstības lietpratējus un interesentus. 

Pasākuma programmas tiks regulāri papildināta, ar aktuālo foruma programmu var iepazīties šeit. Savukārt, šeit pieejama Līdzdalības nedēļas tematiskā programma. Pieteikuma anketa pasākumu organizatoriem pieejama: ej.uz/PiesakosLīdzdalībā

Lai sekotu līdzi aktuālākajai informācijai par Līdzdalības nedēļu, aicinām sekot līdzi jaunumiem  pasākuma Facebook lapā, tāpat ikviens, kurš vēlas iesaistīties šīs nedēļas veidošanā un popularizēšanā, aicināts dalīties sociālajos tīklos ar tēmturi #LīdzdalībasNedēļa.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI