DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Rīgas Uzvaras parkā esošais piemineklis nedrīkst būt ārējas varas instruments Latvijas sabiedrības šķelšanai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Pilsoniskā alianse kā lielākā biedrību un nodibinājumu jumtorganizācija, kura pārstāv un aizstāv sabiedrības intereses, kas balstītas demokrātijā un cilvēktiesībās, asi nosoda 10. maija notikumus Pārdaugavā un ir vērsusies pie Latvijas valsts tiesībsargājošajām institūcijām un Iekšlietu ministrijas, lūdzot izvērtēt 2022. gada 10. maijā pie Rīgas Uzvaras parkā esošā pieminekļa notikušo vairāku simtu cilvēku pulcēšanos, slavinot Krievijas agresiju un okupāciju.

Ņemot vērā šīs pulcēšanās nozīmi iepriekš un Krievijas pašreizējo karu Ukrainā, slepkavībām un zvērībām pret Ukrainas iedzīvotājiem, šī pulcēšanās skatāma kā atbalsts agresoram, atbilstoši Krievijas Federācijas agresīvās ārpolitikas interesēm. Pieprasām darīt visu iespējamo, lai Krievijas Federācijas agresīvie ārpolitikas mērķi netiktu īstenoti, šķeļot Latvijas sabiedrību,” skaidro Latvijas Pilsoniskās alianses padomes priekšsēdētājs Georgs Rubenis.

Latvijas Pilsoniskā alianse aicina sabiedrību iesaistīties pilsoniskās aktivitātēs, kas balstītas demokrātiskās un cilvēktiesību ievērojošās pamatvērtībām. To ir iespējams darīt, aktīvi iesaistoties pret kara un pret Krievijas vardarbību vērstos protestos un mītiņos, paužot uzticību un atbalstu Ukrainas tautai ar Ukrainas karogiem un to simboliku vai iesaistoties saulespuķu sēšanas un stādīšanas akcijā un citās kampaņās. Organizācija aicna būt vienotiem atbalstot Ukrainu, nosodot agresoru un paliekot uzticīgiem Eiropas demokrātiskajām un iekļaujošām vērtībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI