DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Zemessardzes brigāžu pārstāvji piedalās informācijas drošības projektā #Droša robeža

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 7. līdz 10. decembrim, Augšdaugavas novadā, Balvu novada Viļakā, Krāslavas novadā un Alūksnē Zemessardzes pārstāvji piedalīsies Latvijas Transatlantiskās organizācijas vadītā informācijas drošības projekta #Droša robeža tiešsaistes darbnīcās.

Darbnīcu laikā plānots noskaidrot pierobežā dzīvojošo kopienu prakses, kā pretoties informatīvajiem uzbrukumiem, īpaši robežu drošības jautājumos. Kopienu pārstāvju piedāvātā pieredze un zināšanas ļaus izstrādāt ieteikumus un turpmākos soļus sabiedriskās informācijas drošības veicināšanai. Katrā no darbnīcām, izspēlējot divas simulācijas spēles, tiks diskutēts par sadarbības modeļiem, kādus lēmumu pieņēmēji izmanto gadījumos, kad sastopas ar dažāda rakstura informatīvajiem spiedieniem krīzes situācijās.

Projekta gala ziņojums būs publiski pieejams Latvijas Transatlantiskās organizācijas mājas lapās www.lato.lv un www.securebaltics.eu.

Jau ziņots, kopš 12. jūlija Nacionālie bruņotie spēki sniedz atbalstu Valsts robežsardzei pie Latvijas - Krievijas un Latvijas - Baltkrievijas robežām, lai veiktu nelegālās imigrācijas atturēšanas pasākumus.

Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju.

Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam jābūt Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 55 gadiem ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, bez kriminālās sodāmības, atbilstošu veselības stāvokli un fizisko sagatavotību. Pieteikuma iesniegšanai kandidātam jāsazinās ar dzīves vai studiju vietai tuvāko Zemessardzes vienību, zvanot uz tālruņa numuru 1811, rakstot uz e-pasta adresi esizemessargs@mil.lv vai personīgi ierodoties vienībā. Uzzini vairāk tīmekļvietnē www.zs.mil.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI