DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Polijas, Lietuvas, Latvijas un Igaunijas prezidentu paziņojums par Starptautiskās vēstures, izglītības, labdarības un cilvēktiesību biedrības “Memorial’’ un vēstures revizionismu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Mēs, Polijas, Lietuvas, Latvijas un Igaunijas prezidenti, izsakām savas bažas par Krievijas centieniem pārskatīt vēsturi, kā arī iespējamo biedrības “Memorial’’ slēgšanu.

“Memorial’’ ir viena no pirmajām neatkarīgajām cilvēktiesību aizsardzības organizācijām Krievijā, kas nodarbojas ar Staļina režīma noziegumu dokumentēšanu visā bijušās Padomju Savienības teritorijā. Mēs augsti vērtējam “Memorial’’ darbinieku vēlmi un gatavību godināt poļu, lietuviešu, latviešu un igauņu tautu nesto upuri, kā arī miljoniem krievu, ukraiņu un citu tautību cilvēkus, kuri arī cieta padomju represijās. Mēs patiesi apbrīnojam Krievijas pilsoņu gatavību atklāt visu patiesību par šiem krievu tautai neērtajiem vēstures mirkļiem un totalitārā režīma pastrādātajiem cilvēktiesību pārkāpumiem. Viņu darbs ir svarīgs pienesums Eiropas kopīgajai vēsturiskajai atmiņai.

Mēs, Polijas, Lietuvas, Latvijas un Igaunijas prezidenti, esam vienojušies par sadarbības stiprināšanu cīņā pret vēstures falsifikāciju, dezinformāciju un revizionismu. Mēs būsim vienoti, lai totalitāro režīmu paveiktie noziegumi nekad netiek aizmirsti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI