DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Koris “Atbalss” aicina uz starptautisku koru koncertu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Svētdien, 19. septembrī, pulksten 16.00 koncertzālē “Lielais dzintars” notiks Liepājas Universitātes organizētais starptautiskais latviešu un lietuviešu kora mūzikas koncerts “Manas tautas stāsti”, kuru atbalsta Lietuvas Koru savienība.

Koncerta mākslinieciskā vadītāja profesore Ilze Valce saka: “Koncertā skanēs skaistākās latviešu un lietuviešu dziesmu svētku dziesmas. Tā kā Baltijas valstu studentu dziesmu svētki “Gaudeamus” šajā gadā izpalika, tad šis koncerts būs kā ieskaņa nākošgad gaidāmajiem studentu dziesmu svētkiem Viļņā, ko iedziedās Lietuvas Universitāšu kori, un atskaņa tikko izskanējušiem Kurzemes Dziesmu svētkiem Dobelē, ko, savukārt, atbalsos Liepājas kori. Īpaši priecīgi esam par Goda viesa – profesora Edgara Račevska klātbūtni, kurš vairākus gadus ir bijis Liepājas Universitātes mācībspēks, kā arī daudzkārtējs Baltijas valstu studentu dziesmu svētku “Gaudeamus” dalībnieks, virsdiriģents un mākslinieciskais vadītājs. Viņš ir bijis pedagogs un ir iedvesmas avots vēl joprojām daudziem no mums!”

Koncerta īpašais viesis būs ievērojamais latviešu diriģents profesors Edgars Račevskis, kurš šogad ir nosvinējis savu 85. jubileju. Koncertā piedalīsies Liepājas Universitātes sieviešu koris “Atbalss”, mākslinieciskā vadītāja Ilze Valce, diriģente Olga Blauzde, viesi no Lietuvas - Viļņas Universitātes jauktais koris “Gaudeamus”, mākslinieciskā vadītāja Rasa Gelgotiene, Vītauta Dižā Universitātes jaukais koris “Ave Vita”, mākslinieciskais vadītājs Kastītis Bariss, Kauņas tehnoloģiju Universitātes jauktais koris “Jaunyste”, mākslinieciskā vadītāja Dangole Beinarīte, Klaipēdas Universitātes jauktais koris “Pajurio aidos”, mākslinieciskais vadītājs Aļģirds Šumskis, kā arī Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra sieviešu koris “Aija”, mākslinieciskā vadītāja Gunta Vite, jauktais koris “Lauma”, mākslinieciskā vadītāja Mirdza Paipare, jauktais koris “Laiks”, mākslinieciskā vadītāja Ilze Balode, jauktais koris “INTIS”, mākslinieciskā vadītāja Ilze Valce, solisti Madara Ivane un Normunds Dzintars, koncertmeistari Rimvīds Mitkus un Normunds Kalniņš, mūziķis Reinis Lapa /flauta/ un koncerta vadītāja Sandra Okuņeva.

Bezmaksas biļetes uz koncertu ir iespējams izņemt SIA “Biļešu Paradīze” kasē un www.bilesuparadize.lv.  Pasākumu apmeklēt klātienē var personas, kurām ir digitālais Covid-19 sertifikāts.

Būsiet visi mīļi gaidīti! Programmā skanēs latviešu komponistu  Raimonda Paula, Raimonda Tigula, Ērika Ešenvalda, Zigmara Liepiņa, Mārtiņa Brauna, lietuviešu komponistu Vaclova Augustina, Vilijas Mažinaites, Laimja Vilkončus, Vītauta Ķernaģa un Roberta Varna kora mūzika.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI