DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Liepājas Universitātes vidusskolēna stipendiju iegūst Ēriks Ercums 

Liepājas Universitāte stipendiju konkursu vidusskolēniem izsludina kopš 2013. gada. Stipendijas mērķis ir finansiāli atbalstīt vidusskolēnu izcilību mācībās, veicināt viņu centienus pētniecības un radošajā darbībā, kā arī studiju uzsākšanu Liepājas Universitātē. 

Šogad vidusskolēna stipendijas komisija saņēma 5 pieteikumus no Rīgas un Liepājas vidusskolēniem, un pēc to izvērtēšanas stipendija ir piešķirta Liepājas Raiņa vidusskolas 12. klases skolniekam Ērikam Ercumam, kurš ir izvēlējies pēc vidusskolas beigšanas studēt Liepājas Universitātes bakalaura studiju programmā “Informācijas tehnoloģija”. Ēriks Ercums saka: “Par programmētāju gribu būt jau sen, piedalos dažādos konkursos, esmu strādājis arī ar Liepājas Universitātes pasniedzējiem dažādos projektos – programmējām videospēles.”

Ērika klases audzinātāja Evija Jaunzeme slavē visu klasi: “Mūsu klase ir ar STEM virzienu. Klasē ir 19 puiši un 5 meitenes, visi ir gudri un izdomas bagāti, bet tā saukto “zelta trijotni”, kurā ir arī Ēriks, cenšos iedvesmot konkursiem.”

Liepājas Universitātes rektore Dace Medne, sveicot stipendijas ieguvēju, uzsver: “Mēs sagaidām motivētu studentu un vēlam veiksmi. Drosmīgajiem pieder pasaule, vajag uzdrīkstēties!

Vidusskolēna stipendija tiek piešķirta sešus mēnešus mācību gada 2. semestrī no janvāra līdz jūnijam par labām un teicamām sekmēm, godalgotām vietām republikas pilsētas, novada, reģiona vai valsts mācību priekšmetu olimpiādēs un skolēnu pētnieciskajā darbā, kā arī par sabiedrisko līdzdalību dažādās jauniešu un skolēnu organizācijās.  Stipendijas apmērs ir 142,50 EUR mēnesī pirms nodokļu nomaksas. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI