DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. februārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Augstā pārstāvja Borela un komisāra Vārheji kopīgs paziņojums saistībā ar solidaritātes dienu ar Baltkrieviju

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Gatavojoties solidaritātes dienai ar Baltkrieviju, kura būs 7. februārī, Augstais pārstāvis / priekšsēdētājas vietnieks Žuzeps Borels un kaimiņattiecību un paplašināšanās komisārs Olivērs Vārheji nāca klajā ar šādu kopīgu paziņojumu:

“Sešus mēnešus pēc 2020. gada 9. augusta krāpnieciskajām vēlēšanām drosmīgie Baltkrievijas iedzīvotāji, neraugoties uz Baltkrievijas režīma brutālajām represijām, turpina mierīgi demonstrēt, lai tiktu sadzirdēti un viņu izvēle tiktu ņemta vērā. Joprojām notiek netaisnīgas vajāšanas, kā arī ir dokumentēti simtiem spīdzināšanas gadījumu, kas vērsti pret opozīciju un pilsonisko sabiedrību, plašsaziņas līdzekļu darbiniekiem, darba ņēmējiem un uzņēmējiem, kā arī pret daudziem studentiem, kuri ir atskaitīti no universitātes un kuriem liegtas tiesības uz izglītību. Daudzi tūkstoši ir aizturēti un pret vairākiem simtiem ir ierosinātas krimināllietas uz safabricētu apsūdzību pamata, un viņiem ir liegtas tiesības uz taisnīgu tiesu.

Eiropas Savienība joprojām stingri atbalsta Baltkrievijas tautu. Iestādēm ir jāņem vērā tautas pastāvīgie aicinājumi veidot demokrātisku nākotni un ievērot pamatbrīvības un cilvēktiesības. Nekavējoties jāizbeidz vardarbība pret miermīlīgiem protestētājiem. Nekavējoties un bez nosacījumiem jāatbrīvo visas patvaļīgi aizturētās personas, ieskaitot politieslodzītos un žurnālistus. Visi cilvēktiesību pārkāpēji ir jāsauc pie atbildības.

ES joprojām aicina ātri sākt patiesu un iekļaujošu nacionālo dialogu, kam sekotu jaunas ticamas un pārredzamas vēlēšanas nolūkā izbeigt politisko krīzi un ņemt vērā Baltkrievijas tautas gribu. ES ir pastiprinājusi atbalstu Baltkrievijas tautai un ir gatava atbalstīt demokrātisku Baltkrieviju ar dažādiem līdzekļiem, kas ietver visaptverošu ekonomikas atbalsta plānu.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI