DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība
2
2

Eiropas zaļais kurss: Komisija ierosina pārveidot ES ekonomiku un sabiedrību klimata mērķu sasniegšanai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien Eiropas Komisija pieņēma tiesību aktu priekšlikumu paketi, ar ko ES klimata, enerģētikas, zemes izmantošanas, transporta un nodokļu politiku pielāgo tā, lai līdz 2030. gadam samazinātu siltumnīcefekta gāzu neto emisijas vismaz par 55 % salīdzinājumā ar 1990. gada līmeni. Bez šāda emisiju samazinājuma nākamajā desmitgadē Eiropai neizdosies līdz 2050. gadam kļūt par pasaulē pirmo klimatneitrālo pasaules daļu un Eiropas zaļo kursu īstenot dzīvē. Ar šodien pieņemtajiem priekšlikumiem Komisija ir izklāstījusi leģislatīvos rīkus, ar kuriem sasniegt Eiropas Klimata aktā ietvertos mērķrādītājus un fundamentāli pārveidot ekonomiku un sabiedrību taisnīgai, zaļai un labklājīgai nākotnei.

Šodien pieņemtie priekšlikumi nākamajā desmitgadē paātrinās siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanos. Tie paredz: emisiju kvotu tirdzniecības sistēmā iekļaut jaunus sektorus un esošo ES emisiju kvotu tirdzniecības sistēmu padarīt stingrāku, plašāk izmantot atjaunīgos energoresursus, kāpināt energoefektivitāti, straujāk izvērst mazemisiju transporta veidus un to izmantošanai vajadzīgo infrastruktūru un degvielas, saskaņot nodokļu politiku ar Eiropas zaļā kursa mērķiem, īstenot oglekļa emisiju pārvirzes novēršanas pasākumus un ieviest instrumentus dabisko oglekļa piesaistītāju aizsardzībai un uzturēšanai.

Plašāk par priekšlikumiem, kā arī faktu lapas, kas attiecināmas uz dažādām nozarēm, atrodamas šeit:  https://bit.ly/3xFLa6x

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI