DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Eiropas Parlaments prasa Baltkrievijai atbrīvot Mikalaju Statkeviču un citus politieslodzītos

EP ceturtdien pieņēma rezolūciju par cilvēktiesībām Baltkrievijā, pievēršoties neziņai par Statkeviča stāvokli un nesenajiem uzbrukumiem politiķu un aktīvistu ģimenes locekļiem.

Parlaments pieprasa nekavējoties un bez nosacījumiem atbrīvot Mikalaju Statkeviču un visus 1500 politieslodzītos Baltkrievijā.

Bijušais prezidenta kandidāts un 2020. gada Saharova balvas laureāts Statkevičs pašlaik izcieš 14 gadu cietumsodu, kas piespriests, pamatojoties uz politiski motivētām apsūdzībām, un viņa veselība pasliktinās, jo viņš tiek turēts izolatorā.

EP deputāti asi nosoda nepamatotos un politiski motivētos Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma piespriestos sodus un uzstāj, lai valsts politieslodzītajiem tiktu sniegta pienācīga medicīniskā palīdzība un piekļuve advokātiem, ģimenēm, diplomātiem un starptautiskajām organizācijām, kas spētu novērtēt viņu stāvokli un sniegt palīdzību.

EP arī prasa Eiropas Savienībai un tās dalībvalstīm palielināt spiedienu uz Minskas režīmu, nosakot jaunas sankcijas, un atkārtoti aicina saukt pie atbildības tos, kuri Baltkrievijā ir pastrādājuši cilvēktiesību pārkāpumus un kara noziegumus.

Ar pilnu rezolūcijas tekstu var iepazīties šeit. Tā tika pieņemta ar 489 balsīm par, 7 pret un 42 atturoties.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI