DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. novembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
1
1

VARAM aicina interesentus uz neklātienes semināriem par zaļā iepirkuma piemērošanu publiskajos iepirkumos

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) 25. un 26. novembrī aicina uz vebināriem, kuros analizēs līdzšinējo zaļā publiskā iepirkuma (ZPI) piemērošanas pieredzi un diskutēs par grozījumiem 2017. gada Ministru kabineta noteikumi Nr. 353 “Prasības zaļajam publiskajam iepirkumam un to piemērošanas kārtība” Ministru kabineta noteikumu 2020.gada 8.septembra Nr. 568 redakcijā.

VARAM kopā ar sadarbības partneriem 2020. gada novembrī un decembrī organizēs informatīvos neklātienes seminārus par ZPI prasību piemērošanu, iespējām un praktisko pielietojumu. Semināros skaidros par nozīmīgākajām un kompleksākajām nozarēm: pārtika un ēdināšanas pakalpojumi, mēbeles, būvniecība, iekštelpu apgaismojums u.c.

Katrā vebinārā tiks skatītas dažādas ZPI tēmas, līdz ar to aicinām pieteikties uz Jums interesējošiem vebināriem:

  • 25. novembrī –  par zaļā publiskā iepirkuma kritēriju piemērošanu pārtikas piegādes un ēdināšanas pakalpojumu iepirkumos.
  • 26. novembrī –  par zaļā publiskā iepirkuma kritēriju piemērošanu mēbeļu iepirkumos.

Decembra otrajā nedēļā tiek plānoti vēl divi vebināri

Ikviens interesents var piedalīties vebināros bez maksas, reģistrējoties šajās saitēs:

Kopumā jaunie ZPI kritēriji skar deviņas preču un pakalpojumu grupas, no kurām piecas ir ZPI obligāti piemērojamās grupas, kurās ietilpst datortehnika un IKT infrastruktūra, pārtika un ēdināšanas pakalpojumi, tīrīšanas līdzekļi un​ pakalpojumi, iekštelpu apgaismojums, ielu apgaismojums un satiksmes signāli. Tāpat grozījumi veikti četrās ​brīvprātīgi piemērojamās grupās, kurās ietilpst šādi publiskie pakalpojumi – būvniecība, ceļu būve, mēbeles, transports, kā arī ir izstrādāti jauni ZPI kritēriji atpūtas un sporta infrastruktūras preču un pakalpojumu grupai.

ZPI ir process, kura ietvaros valsts un pašvaldības iestādes cenšas iepirkt preces un pakalpojumus ar iespējami mazāku ietekmi uz vidi, ņemot vērā dzīves cikla izmaksas produktiem vai pakalpojumiem, kas samazina ietekmi uz vidi, veicina sociālus uzlabojumus un panāk ietaupījumus budžetā.

Latvijā publiskais iepirkums veido 17% no iekšzemes kopprodukta. ZPI ir viens no Eiropas Savienības vides, klimata un enerģijas politikas prioritārajiem instrumentiem, un vides nosacījumu iekļaušana iepirkumu specifikācijās, kļūst prioritārs uzdevums arī Latvijā. Plašāka informācija VARAM mājas lapā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI