DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tieslietu ministrs tiekas ar jauno Augstākās tiesas priekšsēdētāju

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 18. jūnijā, tieslietu ministrs Jānis Bordāns tikās ar jauniecelto Augstākās tiesas priekšsēdētāju Aigaru Strupišu.

Pārrunājot Tieslietu ministrijas un Augstākās tiesas sadarbību, tieslietu ministrs Jānis Bordāns aicināja jauno Augstākās tiesas priekšsēdētāju A.Strupišu turpmāk veidot dialogu ne tikai starp tiesu instancēm, bet arī ar tiesību politikas veidotājiem, lai uzlabotu tiesu un tiesību sistēmas kvalitāti un novērstu tiesību formālismu.

“Ar aktīvu rīcību un kopīgi risinot aktuālos jautājumus, mēs veicināsim arī tiesu varas prestižu un sabiedrības uzticēšanos, dialoga nozīmi,” akcentē J.Bordāns.

 “Līderība tiesību piemērošanas formālisma mazināšanā ir jāuzņemas tieši kasācijas instancei. Pārmaiņas tiesu sistēmā ir tieši atkarīgas no pārmaiņām kasācijas instancē. Ceru, ka jaunā priekšsēdētāja vadībā Augstākā tiesa spēlēs vadošo lomu šajā procesā,” uzsver J.Bordāns.

Sarunā ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju, tieslietu ministrs pārrunāja arī iespēju veidot vienotu tieslietu mācību centru, kas nodrošinātu tieslietu nozaru darbinieku profesionālās kvalifikācijas pilnveidi un līdzdarbotos tiesu varas darbības kvalitātes nodrošināšanā.

Papildu informācija:

Saeima 2020. gada 21. maijā par Augstākās tiesas priekšsēdētāju apstiprināja Aigaru Strupišu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI