DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

VP pabeidz lietu par viena miljona eiro piesavināšanos un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada maijā Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes amatpersonas pabeidza izmeklēšanu lietā par aptuveni viena miljona eiro piesavināšanos no desmit ārvalstu kompānijām un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju. Aizdomās par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu tika aizturēti divi Latvijas pilsoņi.

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes amatpersonas, veicot izmeklēšanu, konstatēja, ka Latvijas Republikā reģistrēts uzņēmums reģistrējās interneta platformās, kur arī attālināti notiek mobilo telefonu vairumtirdzniecība. Uzņēmuma pārstāvji interneta platformas lietotājiem piedāvāja iegādāties mobilos telefonus. Lai klientiem radītu pozitīvu priekšstatu un iegūtu uzticamību un labas atsauksmes interneta platformās, ka reģistrētais uzņēmums ir nopietns un uzticams starptautiskajā vidē, tika izveidota komunikācija ar klientiem un sākotnēji veikti darījumi.

Pēc uzticības un labu atsauksmju iegūšanas interneta platformās, uzņēmuma pārstāvošās personas izgatavoja pavadzīmes un nosūtīja tās klientiem apmaksas veikšanai. Tiklīdz tika saņemta priekšapmaksa, uzņēmums pārtrauca jebkāda veica komunikāciju ar ārvalstu kompānijām. Savukārt, lai slēptu saņemto naudas līdzekļu izcelsmi, uzņēmuma pārstāvji nekavējoties mainīja naudas piederību, pārskaitot tos dažādiem ārvalstu uzņēmumiem.

Likumsargiem izdevās apturēt aptuveni 500 000 eiro aizplūšanu, kuriem uzlikts arests. 2019. gada aprīlī tika pieņemts lēmums par procesa uzsākšanu par noziedzīgi iegūtu mantu un tā nodošanu tiesai.

Pierādījumi par personu saistību ar inkriminētajām noziedzīgām darbībām, proti, piesavināšanos un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, tika nostiprināti, un šā gada maijā krimināllieta tika nodota Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI