DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. maijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

Triju augstskolu konsorcijs izveidojis jaunu doktorantūras programmu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vidzemes Augstskola, Rēzeknes Tehnoloģiju Akadēmija un Ventspils Augstskola 2020. gada 5. februārī  saņēma licenci un no šā gada septembra īstenos doktora līmeņa studiju programmu “Ekonomika un uzņēmējdarbība”. 

Programmas mērķis ir sagatavot augsti kvalificētus ekspertus (speciālistus) un pētniekus analītiskajam un vadošajam darbam publiskajā un privātajā sektorā, kuri spēj radīt jaunas zināšanas uzņēmējdarbībā un ekonomikā Latvijas, Eiropas un globālajā pētniecības telpā.

 Kopīgā studiju programma paredz padziļināti apgūt dizaina un vizionāro domāšanu, daudznozaru pieeju, spēju izprast tautsaimniecības attīstību, organizāciju pārvaldību un indivīda uzvedību, pētījumos balstītu lēmumu pieņemšanu, attīstīt noturību, lai mērķtiecīgi darbotos pētniecībā un inovāciju īstenošanā uzņēmējdarbībā un ekonomikas viedā izaugsmē.

”Trīs augstskolas reģionos spēj piemeklēt atbilstošāko promocijas darba vadītāju katram studējošajam un studiju procesā nodrošināt augstāko kvalitāti katrā tēmā, uzaicinot izcilākos profesorus, pētniekus, tas paver plašāku zinātnes komunikāciju promocijas darba izstrādē”, bilst studiju programmas Vidzemes Augstskolā direktore, profesore, Sociāli, ekonomisko un humanitāro pētījumu institūta direktore un vadošā pētniece Agita Līviņa.

Studiju programmas Rēzeknes Tehnoloģiju Akadēmijas rektore, profesore un programmas  direktore, Iveta Mietule norāda, ka triju augstāko izglītības iestāžu sadarbība ļaus nodrošināt kvalitatīvas studijas un vispusīgu atbalstu doktorantiem promocijas darba izstrādē.

Studiju programmā “Ekonomika un uzņēmējdarbība” Vidzemes Augstskolā ir pieejamas 5 budžeta vietas, bet studiju programmā “Sociotehnisku sistēmu modelēšana” pieejamas 2 budžeta vietas. 

Uzņemšana doktora studiju programmās:

Pieteikties studijām varēs no 29. jūnija līdz 20.augustam, darba dienās plkst. 10:00 - 13:00 Vidzemes Augstskolā, Cēsu iela 4, C205.kab.

PIETEIKŠANĀS GIDU MEKLĒ šeit

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā un Ventspils Augstskolā interesenti varēs pieteikties studijām no 06. jūlija līdz 27. augustam. RTA var pieteikties dokumentus iesniedzot elektroniskajā sistēmā https://www.rta.lv , savukārt Ventspils Augstskolā dokumentus un apstiprinātas kopijas interesenti varēs sūtīt pa pastu (ar norādi uz studiju programmu) uz adresi Inženieru iela 101, Ventspils, LV-3601.

Bakalaura un koledžā pieteikties studijām Vidzemes Augstskolā var no 25.jūnija līdz 9.jūlijam gan elektroniski, gan arī ierodoties uz vietas jebkurā no augstākās izglītības iestādēm, kuras ir iesaistījušās vienotajā uzņemšanā pamatstudiju programmās.

Maģistrantūrā  elektroniskā pieteikšanās no 25.jūnija – 12.jūlijam, izmantojot ViA portālu magistri.va.lv (pieteikums nav jāapstiprina klātienē).

Vairāk par studiju programmām, budžeta vietām un studiju maksām uzzini šeit!

Vidzemes Augstskola piedāvā 17 programmas Biznesa vadības, Informācijas tehnoloģijas, Mehatronikas, Būvniecības, Komunikācijas, mediju un pārvaldības vai Tūrisma un atpūtas studiju virzienos.

 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI