DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
1
1

No 22 dīzeļvilcieniem šobrīd tikai 19 ir pieejami pasažieru pārvadājumiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pēc ceļu satiksmes negadījuma, kurā tika bojāts viens no AS “Pasažieru vilciens” dīzeļvilcieniem, šobrīd pasažieru pārvadājumiem ir pieejami tikai 19 dīzeļvilcieni un maksimumstundās nav pieejami rezerves sastāvi.

No 22 dīzeļvilcieniem, kuri ir “Pasažieru vilciena” rīcībā, plānveida remontā pastāvīgi atrodas viens sastāvs. Vēl viens dīzeļvilciens bija iesaistīts sestdien, 4. aprīlī, notikušajā ceļu satiksmes negadījumā, kā rezultātā tika bojāts dīzeļvilciena motorvagons un vilciens šobrīd nav ekspluatējams. Savukārt viens DR1A modeļa dīzeļvilciens ar Krievijas ražotāja PAO “Zvezda” dzinēju no pirmdienas, 6. aprīļa, ir atstādināts no ekspluatācijas dzinēja bojājuma dēļ. Šo vilcienu pašlaik nav iespējams remontēt, jo šobrīd nav pieejamas dīzeļdzinēja remontam nepieciešamās rezerves daļas. Tomēr AS “Pasažieru vilciens” meklē risinājumus, lai pēc iespējas drīzāk šo dīzeļvilcienu varētu atgriezt ekspluatācijā.

Ārkārtējās situācijas laikā, kad pasažieru skaits ir ievērojami samazinājies, pasažieri būtiskas izmaiņas nejutīs, taču, atgriežoties ierastajai pasažieru plūsmai, iespējams, atsevišķos reisos samazināsies pasažieru komforts, jo visiem braucējiem netiks nodrošinātas sēdvietas.

AS “Pasažieru vilciens” arī turpmāk nodrošinās pasažieru pārvadājumus visos reisos, taču ierastos apstākļos darba dienu rītos un vakaros, kā arī svētku dienās, kad reisos tiek norīkoti visvairāk vilcienu, dīzeļvilcienu parkā nebūs rezerves sastāvu, kurus norīkot gadījumos, kad kāds no vilcieniem kādu iemeslu dēļ nevar turpināt ceļu.

Turklāt arvien samazinoties “Pasažieru vilciena” rīcībā esošajam ritošajam sastāvam, tādu reisu, kuros būsim spiesti norīkot īsākus sastāvus ar mazāku sēdvietu skaitu, kļūs arvien vairāk. Uzņēmums ir gatavs jau drīzumā uzsākt iepirkuma procedūru 7 jaunu dīzeļvilcienu iegādei, lai pēc iespējas ātrāk saņemtu jaunus vilcienus pasažieru pārvadājumiem.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI