DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Aicina tranzīta jomas pārstāvjus meklēt risinājumus kravu apjoma palielināšanai un dažādošanai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits 9. martā tikās ar Latvijas transporta un tranzīta nozares pārstāvjiem, lai pārrunātu esošo situāciju Latvijas tranzīta un loģistikas jomā un meklētu iespējas nozares stabilizācijai, kravu apjomu palielināšanai un kravu dažādošanai. Tam nepieciešama nozares uzņēmumu sadarbība un saskaņota rīcība, tikšanās laikā uzsvēra ministrs.

Sanāksmē ar Latvijas dzelzceļa un ostu uzņēmumiem ministrijas vadība apliecināja ieinteresētību nozares konkurētspējas celšanā un atbalstu starptautiskām aktivitātēm jaunu tirgu apguvē un jaunu klientu piesaistē.

Gan ministrs, gan arī nozares pārstāvji norādīja uz nepieciešamību veidot jaunu sadarbības formātu, lai regulāri tiktos, diskutētu, vienotos un tādējādi apvienotu spēkus, lai kopīgi virzītos uz Latvijas transporta un loģistikas nozares konkurētspējas celšanu un piedalītos starptautiskajās aktivitātēs, kas veicinātu jaunu tirgu apguvi un klientu piesaisti.

“Mazinoties tranzīta kravu pārvadājumu apjomiem, visiem iesaistītajiem nopietni jāpārvērtē sava biznesa konkurētspēja un attīstības perspektīvas gan izmaksu mazināšanā, gan iespējās mainīt uzņēmumu darbības principus un optimizēt struktūru,” teica ministrs, uzrunājot sanāksmes dalībniekus.

Satiksmes ministrija var sniegt nozīmīgu atbalstu starpvalstu līmenī sadarbībā ar ārvalstīm, piemēram, Baltkrievijas kravu piesaistei. Taču, lai runātu ar ārvalstu partneriem, nepieciešama uzņēmēju tieša iesaiste un sadarbība konkurētspējīgu piedāvājumu izstrādē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI