DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra
1
1

“Par robežām bez robežām” – jauns televīzijas raidījums

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Robežjautājumi, kas jau daudzus gadus ir aktuāli Latgalē, – atsevišķus jautājumus izdevies atrisināt, savukārt citiem rast risinājumu nav tik vienkārši. Jaunais TV un radio raidījumu cikls “Par robežām bez robežām” centīsies rast atbildes uz šiem robežjautājumiem, ieklausoties sabiedrības un nozares ekspertu viedoklī.

No 22. septembra svētdienās plkst. 16.00 (ar atkārtojumu nākamās nedēļas trešdienās plkst 22.30 un piektdienās plkst 11.30) “Re: TV” kanālā būs skatāms jauns raidījums par Latgalei aktuālām sociāli politiskām tēmām – “Par robežām bez robežām”” (8 TV, 8 radio raidījumi). Raidījums notiks latviešu valodā, un to veido Latgolys entuziastu grupa “Biļdis”. Raidījumā tiks vēstīts par Latgali – tā veidotāji izpētīs valsts drošības apdraudējumus no Latvijas austrumu pierobežas un Eiropas Savienības ārējās robežas skatpunkta, informējot sabiedrību par riskiem un potenciālajiem risinājumiem, kā arī akcentējot sabiedriski politisko procesu analīzi mūsdienās.

Raidījumā tiks atspoguļotas tēmas, kuras izsaukušas diskusijas ne tikai Latgales reģiona, bet arī visas Latvijas mērogā un kuras ir pētnieciskās žurnālistikas redzeslokā (Latgales karogs un tā lietojums, latgaliešu sabiedrisko organizāciju darbība, Latgales kultūrtelpas atšķirības, administratīvi teritoriālā reforma Latgalē, pāreja uz latviešu valodu un Latvijas vēstures kursa apguve mazākumtautību skolās u. c.). Raidījuma veidotāji palīdzēs izprast Latvijas pierobežas mediju telpas atšķirības un skaidros sociālpolitisko problēmu cēloņus. Kopā ar nozares ekspertiem tiks meklēti problēmu risinājumi un atbildes uz jautājumiem.

Paralēli TV raidījumam tēmas plašākai pieejamībai klausītājiem tiks piedāvāts arī radioraidījums “Par robežām bez robežām”, kuru iespējams noklausīties radio “Ef-Ei” no 24. septembra katru otrdienu plkst. 18.30. Tāpat raidījums būs skatāms Latgolys entuziastu grupas “Biļdis” kontā www.youtube.com un feisbuka lapā www.facebook.com, kā arī sadarbības partneru internetvietnēs.

Projekta sadarbības partneri: “Vidzemes televīzijas” kanāls “Re:TV”, “Vietējā Latgales Avīze”, kurā būs lasāms par katra raidījuma tematiku gan drukātā versijā, gan mājaslapā www.vieteja.lv, kā arī radio “Ef-Ei”, kurā skanēs radioraidījums “Par robežām bez robežām”.

Raidījums top ar programmas “Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā” atbalstu. Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI