DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. novembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
2
2

Kara muzejā tiks prezentēts Latvijas armijas simtgadei veltīts albums, kurā ikviens aicināts atstāt ziņas par savas dzimtas karavīriem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Kara muzejs ir viens no vecākajiem un lielākajiem Latvijas muzejiem. Tas dibināts 1916. gadā kā latviešu strēlnieku muzejs. Muzeja pastāvēšanas 100 gados ir intensīvi vāktas un dokumentētas liecības par latviešu karavīriem, taču to apzināšana ir jāturpina un bez sabiedrības līdzdalības šis darbs nav paveicams.

Latvijas armijas simtgadei veltītā albuma atvēršana iesāks akciju, kuras laikā līdz 2019.gada nogalei cilvēki tiks aicināti  atstāt  ziņas par savas dzimtas karavīriem. Latvijas Kara muzejam ir ļoti svarīgi vākt un apkopot informāciju gan par latviešiem , kas dienējuši Krievijas impērijas armijā, strēlniekos, Latvijas armijā, latviešu leģionā ,  Padomju armijā un citu valstu armijās.

Akcijas sauklis :  Atstāsim liecības par savas dzimtas karavīriem!

Akciju atklās un vienu no pirmajiem ierakstiem albumā veiks Ēvalda Valtera sieva , aktrise Vera Gribača – Valtere.

Ik gadu Kara muzejā vēršas ap tūkstotis cilvēku, kas meklē savus radiniekus vai informāciju par savas dzimtas locekļiem, tādēļ šāda akcija būs lielisks informācijas avots , lai nākotnē palīdzētu muzeja apmeklētājiem.

Īpaši šim notikumam veidotais ( pašlaik 10 kg smagais) albums tiks izvietots īpašā vietā, tam klāt tik novietota visa nepieciešamā tehnika , fotogrāfiju kopēšanai tiem cilvēkiem , kas vēlēsies atstāt arī foto kopijas muzejam.

Ierakstus albuma var veikt ikviens muzeja darba laikā !

Ieeja muzejā bez maksas!

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI