DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Latvijas Kara muzejā atklās izstādi  veltītu Latvijas dalībai NATO  

Atzīmējot 20. gadadienu kopš Latvijas iestāšanās Ziemeļatlantijas līguma organizācijā (NATO), 28. martā plkst. 15:00 Latvijas Kara muzejā atklās izstādi “NATO – Tev un Latvijai. Latvijas 20 gadi NATO”.  

2004. gada 29. martā Latvija kļuva par pasaulē spēcīgākās politiskās un militārās alianses – Ziemeļatlantijas līguma jeb NATO dalībvalsti. Jau 20 gadus Latvija kopā ar sabiedrotajiem īsteno galveno NATO mērķi – nodrošināt tās dalībvalstu brīvību un drošību. Tā ir kopīga atbildības uzņemšanās par savu bruņoto spēku attīstību, savietojamību un profesionalitāti, lai kopīgiem spēkiem aizstāvētu brīvību, demokrātiju, cilvēktiesības un tiesiskumu Ziemeļatlantijas reģionā.  

Latvijas vēsturiskā pieredze – nepieciešamība cīnīties par savu neatkarību pret Krieviju, kas atkal un atkal cenšas pakļaut savai ietekmei blakus dzīvojošās tautas un valstis, pierāda apņēmības un sadarbības nozīmīgumu Baltijas drošībai un brīvībai. 

Jaunā izstāde ir veidota kā sociālo mediju platforma, parādot pagātnes debates, kur atspoguļojas Latvijas sabiedrības viedokļi par valsts dalību NATO. Mākslinieciski veidotie ziņu portālu un sociālo tīklu atveidi palīdzēs izstādes apmeklētājiem izsekot līdzi tā laika notikumiem un atskatīties uz Latvijas iestāšanās NATO procesu.  

Izstādē būs aplūkojamas unikālas tā laika liecības, piemēram, NATO karogs, kas pacelts pie NBS štāba Latvijas uzņemšanas aliansē ceremonijas laikā 2004. gada 2. aprīlī, Latvijas valsts eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas NATO samitā Prāgā 2002. gada 21. novembrī vilktais kostīms un citas vēsturiski nozīmīgas liecības.  

Muzeja apmeklētajiem izstāde būs pieejama sākot ar 2024. gada 29. martu. Jaunā izstāde, tāpat kā viss muzejs – būs skatāma bez maksas. 

Uz tikšanos Latvijas Kara muzejā! 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI