DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūrpolitika

22. februārī Latvijas Kara muzejā notiks bezmaksas lekcija – “Nevardarbīgā pretošanās: Ukrainas pieredze”

Latvijas Kara muzejs sadarbībā ar Latvijas Nacionālo karavīru biedrību šogad uzsāk lekciju ciklu ar mērķi stiprināt latviešu sabiedrības un latviešu karavīru kopības apziņu.

Vienlaikus ar lekcijām organizatori cer veicināt bijušo un esošo karavīru, patriotiski noskaņotu cilvēku iespēju pulcēties uz domu apmaiņu, izglītoties un iesaistīties Latvijas militārās vēstures popularizēšanā.

  • 22. februārī  plkst. 17.00 interesenti aicināti uz lekciju Nevardarbīgā pretošanās: Ukrainas pieredze (lektors: Vitālijs Rakstiņš, Aizsardzības ministrijas Valsts aizsardzības dienesta departamenta direktors)
  • Marta tikšanās reizē prezentēsim Latvijas Kara muzeja virtuālo izstādi un datu bāzi „Zaudētais sapnis par brīvību. Zviedrijas valdības Padomju Savienībai izdoto latviešu karavīru stāsts”.

Nozīmīgu atbalstu pasākuma organizēšanā sniedz Aizsardzības ministrija.

Pasākumā ieeja bez maksas.

Latvijas Nacionālo karavīru biedrība dibināta 1923. gada 1. jūlijā. Latvijas Nacionālo Karavīru biedrība ir brīvprātīga organizācija, kas apvieno Latvijas armijas, II Pasaules karā pret padomju okupācijas varu cīnījušos nacionālos karavīrus, Nacionālās pretošanās kustības cīnītājus, kā arī aktīvā dienestā esošos un atvaļinātos Nacionālo bruņoto spēku karavīrus un viņu domu biedrus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI