DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. septembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Ceturtdien sāksies 48 h hakatons jaunu pakalpojumu radīšanai Latvijas notariātā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

20. septembrī sāksies hakatons Go2SmartNotary, kas tiek rīkots, lai radītu jaunus pakalpojumus un inovācijas, ko izmantot Latvijas notariātā. 48 stundas komandas strādās, lai attīstītu idejas, kas veicinās notariāta turpmāku modernizāciju. Šajā procesā komandām palīdzēs mentori, bet noslēgumā paveikto vērtēs žūrija. Labākā ideja saņems 1000 EURnaudas balvu.

Šāda inovatīva ideju meklēšana Latvijas tieslietu sistēmā tiek īstenota pirmo reizi, un hakatonu Go2SmartNotary Latvijas Zvērinātu notāru padome (LZNP) organizē kā daļu no Latvijas notariāta 25. gadadienai veltītiem pasākumiem.

“Hakatons ir veids, kā dot iespēju Latvijas notāriem darboties laikmetam atbilstošā formā, un tā ir neizbēgama, ņemot vērā mūsdienu sabiedrības attīstības tendences un tehnoloģiju ietekmi,” stāsta LZNP rīkotājdirektore Vija Piziča. Turklāt šī ir iespēja paskatīties uz notariātu un tā pakalpojumiem arī caur citu nozaru prizmu. Hakatonā Go2SmartNotary piedalīsies arī uzņēmēji, advokāti, dažādu virzienu IT speciālisti, statistiķi, studenti u.c. – kopumā ap 50 dalībnieku.

Starp hakatona mentoriem ir tādi eksperti, kā uzņēmējs un investors Artūrs Bernovskis, informācijas sistēmu izstrādes eksperts Gatis Žeiris, biznesa tehnoloģiju eksperts Arvis Zeile, komunikācijas eksperte Antra Bork-Ržečicka, jurists Ģirts Rūda, zīmolu un biznesa attīstības, jaunuzņēmumu stratēģijas un mārketinga eksperte Sanda Lapinska, zvērināts advokāts Jānis Bite.

Go2SmartNotary hakatonā attīstītās idejas vērtēs žūrija: Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente Dr.oec. Signe Bāliņa, SIA “Datu Sistēmas” valdes loceklis Gatis Žeiris, nekustamo īpašumu un būvniecības tiesību eksperte Zanda Zaļuma un LZNP padomes priekšsēdētājs Jānis Skrastiņš.

Hakatonu moderēs Zuarguss un Gunārs Ķīsis, un tas notiks viesnīcā Baltvilla, Baltezerā. Vairāk informācijas: www.latvijasnotars.lv

Hakatonu Go2SmartNotary organizē Latvijas Zvērinātu notāru padome sadarbībā ar S/B PRO Startup Studio, galvenais atbalstītājs MAK IT, atbalsta Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija, balvu nodrošina Datu Sistēmas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI