DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūlijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Valdība apstiprina izmaiņas mēslošanas līdzekļu aprites likumā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valdība otrdien, 17. jūlijā, pieņēma Zemkopības ministrijas sagatavotos grozījumus Mēslošanas līdzekļu aprites likumā.

Tā kā kālija nitrātu, nātrija nitrātu, kalcija nitrātu, kalcija amonija nitrātu un amonija nitrātu ar augstu slāpekļa saturu var izmantot ne tikai augu mēslošanai, bet tie ir arī sprādzienbīstami un izmantojami ļaunprātīgos nolūkos, ir nepieciešama šo mēslošanas līdzekļu izsekojamība, uzskaitot tirdzniecības vietu faktiskās adreses un iztirgoto daudzumu.

Lai izsekojamības sistēmu izveidotu, Zemkopības ministrija noteic, ka iepriekšminēto mēslošanas līdzekļu tirgotājam pirms minēto mēslošanas līdzekļu tirdzniecības uzsākšanas Valsts augu aizsardzības dienestā (VAAD) jāiesniedz tirdzniecības vietas faktiskā adrese, kā arī katru gadu līdz 31. janvārim jāsniedz VAAD informācija par iepriekšējā gadā iztirgoto minēto mēslošanas līdzekļu daudzumu. Likumprojekts paredz, ka likuma norma stāsies spēkā 2020. gada 1. janvārī.

Grozījumi likumā arī precizē, kad tirgotājs drīkst pārdot mēslošanas līdzekli vai substrātu, kā arī precizē, kuros gadījumos dienests ir tiesīgs anulēt komersanta reģistrācijas apliecību.

Vairāk informācijas varat gūt Ministru kabineta tīmekļa vietnē - Grozījumi Mēslošanas līdzekļu aprites likumā. Likumprojekts vēl jāapstiprina Saeimai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI