DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. maijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Muzejā “Pikšas” ieripos Laika rats

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Sestdien, 2017.gada 20.maijā plkst.19:00 Kārļa Ulmaņa piemiņas muzejā “Pikšas” ieripos laika rats, kas Muzeju nakts pasākuma apmeklētājiem Dobeles novadā atvērs darbošanās laiku.

Muzeju nakts pasākuma laikā plkst.19:00-24:00 apmeklētājiem būs iespēja apskatīt muzeja ekspozīciju.

Plkst.19:00-22:00 tiks piedāvāta iespēja piedalīties nodarbībās, kurās varēs censties laiku ieaust, samalt, saburtot, izkrāsot un savīt spirālē vai arī  gluži pretēji - izstiept taisnē, bet plkst.19:00 līdz 23:00 pasākuma kārumniekiem būs iespēja iegādāties saldējumu no saldējuma kafejnīcas.

Savukārt plkst.20:30-21:00 varēs piedalīties tradicionālajā Saules guldināšanā, bet kopā ar  Austras bērnu Maiju Albāti izdziedāsim skaistākās vakara dziesmas.

Šogad pasākumā "Muzeju nakts" domāsim par laiku, skaitīsim laiku un vizualizēsim laiku! Laiks nevienu negaida, būs vērtīgi, ja krāsim katru momentu, kas mums dots, dalīsimies tajā ar īpašiem cilvēkiem savā dzīvē, tad tas būs vērtīgāks. Vienlaikus pieminēsim "mūžīgi jauno" dzejnieku VEIDENBAUMU, kam apaļi 150, tāpēc pasākumu devīze - "Laiks ātrāki steidzas kā vagona rats" (E.Veidenbaums).

Laika rats nerimstoši griežas – kas šodien jauns, rītu vecs un atkal jauns, un atkal vecs. Muzeji visā pasaulē, vācot un glabājot, cenšas laika ratu bezcerīgi, ja ne pagriezt atpakaļ, tad vismaz palēnināt vai apturēt tā gaitu. Tas ir pretēji dabiskajai kārtībai – lietas rada, lai tās lietotu un visbeidzot izmestu. Bet mums patīk atskatīties pagātnē, jo drošāk dzīvot, ja ir uz kā balstīties. Pirms mums daudz kas ir bijis, pēc mums daudz kas būs. Mēs neesam vieni, lai arī laika rats steidz uz priekšu.

Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra arī šogad solidarizējas kopā ar Muzeju nakts pasākuma organizatoriem un aicinām vērīgi palūkoties uz lietām sev apkārt!

Muzeju nakts pasākuma laikā apmeklētājiem durvis vērs arī Latvijas Lauksaimniecības muzejs Talsos ar speciāli veidotu programmu "Laiks nevienu negaida".

Visos pasākumos ieeja bez maksas. Uz tikšanos!​

Jānis Mergups-Kutraitis,
Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras sabiedrisko attiecību speciālists

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI