DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. decembrī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvija palīdz Afganistānas dzelzceļa inženierzinātņu jomas studiju materiāltehniskās bāzes uzlabošanā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvija palīdz Kabulas Politehniskās universitātes studiju kursa dzelzceļa inženierzinātņu jomas materiāltehniskās bāzes uzlabošanā ar mācību līdzekļiem, tajā skaitā – multimediju klases aprīkojumu, lai veicinātu dzelzceļa nozares attīstību šajā valstī.

No 28.novembra līdz 4.decembrim Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra vietnieka Dina Meriranda vadītā delegācija uzturējās Kabulā (Afganistāna). Vizīte ir turpinājums 2012.gadā uzsāktai sadarbībai, kuras mērķis ir veicināt dzelzceļa nozares attīstību Afganistānā, ar Kabulas Politehnisko universitāti.

Kabulas Politehniskās universitātes studiju kursa dzelzceļa inženierzinātņu jomā materiāltehniskās bāzes uzlabošanas nolūkos SM sadarbībā ar profesionālās kompetences centru "Daugavpils tehnikums", Rīgas Tehnisko universitāti un VAS "Latvijas dzelzceļš", atbilstoši Attīstības sadarbības politikas plānam iegādājās un nogādāja uz Afganistānu mācību līdzekļus, tajā skaitā – multimediju klases aprīkojumu, par kuru Latvijas valdība lēma šā gada 5.jūlija sēdē.

Vizītes laikā valsts sekretāra vietnieks Merirands un Afganistānas Islāma Republikas Augstākās izglītības ministre Prof. Farida Momand parakstīja līgumu par Latvijas Republikas valsts kustamās mantas nodošanu bez atlīdzības Afganistānai. Tikšanās laikā ministre prof. F.Momand augstu novērtēja līdzšinējo sadarbību ar Latviju un pateicās par atbalstu Afganistānas izglītības sistēmas attīstībai.

Valsts sekretāra vietnieks Merirands apmeklēja Kabulas Politehnisko universitāti, kurā uzsākta piegādātā aprīkojuma uzstādīšana. Universitātes rektors prof. M.Sayeed Kakar un Transporta fakultātes dekāns prof. Mohammad Nazir Nejabi atzinīgi novērtēja un pateicās par Latvijas sniegto atbalstu, kas dos nenovērtējamu atbalstu Kabulas Politehniskās universitātes studiju kursa dzelzceļa inženierzinātņu jomā mācību procesa pilnveidošanai. Universitātes apmeklējuma laikā notika svinīga Latvijas dāvinājuma nodošana, kuras laikā universitātes studenti un mācībspēki izteica pateicību par sniegto atbalstu un aicināja turpināt uzsākto sadarbību.

Vizītes ietvaros Merirands tikās ar Afganistānas Ārlietu ministra vietnieku Dr. Nasir Ahmad Andisha,  Afganistānas Dzelzceļa administrācijas vadītāju Mohammad Yamma Shams, Afganistānas Transporta un civilās aviācijas ministra vietnieci Fawzia Ehsani. Latvijas delegācijā bija Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Afganistānā Igors Apokins, SM, profesionālās kompetences centra "Daugavpils tehnikums" un valsts akciju sabiedrības "Latvijas dzelzceļš" pārstāvji. Vizīte notika ar VAS "Latvijas dzelzceļš" atbalstu.

Komunikācijas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI