DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. februārī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Latvijas vēstniece Ukrainā apsveica bojāgājušo karavīru bērnus

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Ukrainā informē:
Š.g. 31.janvārī Čerņihivā, Čerņihivas apgabala domes telpās Latvijas vēstniece Ukrainā Argita Daudze un Čerņihivas apgabala domes priekšsēdētājs Mikola Zverevs apsveica Ziemassvētkos un Jaunajā gadā ATO zonā bojāgājušo Ukrainas kareivju bērnus un viņu ģimenes, pasniedzot vēstniecības sadarbības partneru sarūpētās dāvanas.

Pasākuma ieskaņā Latvijas vēstniece Argita Daudze izteica dziļu līdzjūtību visām klātesošajām ģimenēm un godināja kritušo piemiņu ar klusuma brīdi.

Čerņihivas apgabala domes priekšsēdētājs Mikola Zverevs pateicās Latvijai par līdzšinējo atbalstu un uzsvēra, ka Latvijas vēstniece Argita Daudze ir viena no pirmajām Eiropas valstu vēstniecēm, kura atbraukusi ar humanitāro misiju uz Čerņihivu. "Vietējās pašvaldības pārstāvji darīs visu, lai neviena ģimene nepaliktu ar savām bēdām vientulībā. Apgabala vadība organizēs dažādus sociālās palīdzības projektus sadarbībā ar Latvijas pārstāvjiem bērnu izglītības, rehabilitācijas un citās jomās. Jau ir konkrētas iestrādes", - uzsvēra M.Zverevs.

Latvijas vēstniece A.Daudze pateicās visiem, kas atrada laiku šodien atbraukt un piedalīties pasākumā. Latvijā gan privātpersonas, gan uzņēmēji un kultūras iestādes ir gatavas atbalstīt ukraiņus. Jau ir iesākti konkrēti sadarbības projekti ar Čerņihivas apgabalu - piemēram, piensaimnieku kooperācijas un energoefektivitātes jomā, kurus arī turpmāk attīstīsim un atbalstīsim.

Klātesošajiem bija iespēja noskatīties Latvijas Institūta  un prezidentūras sekretariāta video klipus par Latviju un prezidentūru, Latvijas bērnu animācijas filmas, kā arī cienāties ar Latvijā ražotiem saldumiem

Pasākums notika pēc Latvijas vēstniecības Ukrainā, Čerņigivas apgabala domes priekšsēdētāja M.Zverjeva un Latvijas žurnālista Ata Klimoviča iniciatīvas.

Latvijas vēstniecība izsaka dziļu pateicību par sarūpētājām dāvanām uzņēmumiem "NP Foods" ("Laima") un "Ļvivas kafija", Jelgavas domei, Renāram Kauperam un Inesei Zanderei, kā arī grupai "Prāta Vētra". Īpaša pateicība Latvijas Dekoratīvas mākslas un dizaina muzejam, kura apmeklētāji Ziemassvētku piparkūku radošajās darbnīcās Ukrainas bērniem izcepa piparkūkas.

Latvijas vēstniecība Ukrainā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI