SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
20. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Stājas spēkā
TĒMA: Veselība
8
8

Turpmāk par mutes un deguna aizsegu nelietošanu iespējams sods

Stājas spēkā 20.11.2020.
Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru kabinets noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai ir definējis, ka par mutes un deguna aizsegiem to izpratnē ir uzskatāmas medicīniskās sejas maskas, nemedicīniskās (higiēniskās vai auduma) sejas maskas vai sejas vairogi.

Freepik

No šodienas, 20. novembra, par mutes un deguna aizsega nelietošanu vietās, kur to paredz normatīvais regulējums, piemēram, sabiedriskajā transportā vai veikalā, personai var piemērot administratīvo sodu – brīdinājumu vai naudas sodu līdz 50 eiro.

To paredz Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma 50.1 pants, kuru sāk piemērot no 20. novembra vienlaicīgi ar citu likuma Pārejas noteikumos iekļauto normu, kas paredz pašvaldību pienākumu nodrošināt mutes un deguna aizsegu pieejamību trūcīgām un maznodrošinātām personām.

Likumā precizēts, ka administratīvā pārkāpuma procesu par mutes un deguna aizsegu nelietošanu veic pašvaldības policija vai Valsts policija.

Vietas, kurās ir obligāti jālieto mutes un deguna aizsegs (medicīniskās sejas maska, nemedicīniskā (higiēniskā vai auduma) sejas maska, sejas vairogs), ir noteiktas Ministru kabineta noteikumos Nr. 360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”.

Plašāk par regulējumu un izņēmuma gadījumiem LV portāla skaidrojumā – Kur obligāti jālieto mutes un deguna aizsegs.

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI